e-Fatura ile ayda 100 milyon TL tasarruf

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in oluşturduğu e-Fatura sistemine, Ocak ayı itibariyle geçiş yapan 20 bine yakın şirketin; kâğıt fatura yerine e-Fatura kullanmasıyla, yaklaşık 2,5 ayda 20 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlandı.
1 Nisandan itibaren mükellef işletmelerin, kendi aralarındaki mal veya hizmet satışı işleminde kâğıt fatura düzenlemeyeceğini ifade eden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere, 1 adet kağıt faturanın baskı, yazdırma, postalama, arşivleme maliyeti 2 TL’yi geçmektedir. Nitekim Ocak 2014 tarihi itibariyle e-Fatura’ya geçmeye başlayan 20 bine yakın mükellef işletmede, faturalar kademeli olarak e-Fatura’ya geçtiği için 2,5 ayda 20 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlanmıştır. 1 Nisan tarihi itibariyle, mükellef işletmelerde tüm faturaların e-Fatura olarak gönderilmesiyle, 20 bin civarı şirkette aylık 50 milyon adedi bulacak faturadan, ayda 100 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlanabilecektir. Nisan 2014 tarihi itibariyle, 20 bin civarı şirketin sadece e-Fatura’yı kullanmasıyla, 2014 yılındaki tasarruf oranı yaklaşık 1 milyar TL’yi bulabilecektir.”

Birkaç yıl içinde, yıllık tasarruf 3 milyar TL’yi geçecek

Ülkemizdeki işletmelerin tamamına yakınının gelecek birkaç yıl içerisinde, e-Fatura sistemine geçmesinin hedeflendiğini kaydeden Uyumsoft e-Dönüşüm Satış Kanalı Yöneticisi Volkan Şahin ise, tüm sistemin e-Fatura’ya geçmesiyle, işletmelerdeki yıllık tasarruf oranın 3 milyar TL’yi geçeceğini belirtti.

e-Defter, e-İrsaliye, e-Arşiv gibi diğer e-Dönüşüm projelerinin yolda olduğunu ve önümüzdeki günlerde uygulamaya alınacağını anlatan Volkan Şahin, “20 binin üzerindeki mükellef işletme, Nisan ayına kadar eksik olan bir süreci varsa tamamlayarak, e-Fatura kullanmaya başlayacak. Ardından e-arşiv ve e-Defter uygulamasına geçilmesi öngörülüyor. e-İrsaliye, e-Ödeme gibi yeni sisteme, yeni eklenecek uygulamalar ve kayıtlı e-posta (KEP) hizmetinin yaygınlaşması ile ticaret hayatı yeniden şekillenirken, çağın ruhuna uygun bir ticaret anlayışına geçiliyor” diye konuştu.

İlginizi çekebilir:  Şirketlere e-irsaliye zorunluluğu geliyor

Mükellefler, e-Fatura’da ‘özel entegrasyon’ modeline yöneliyor

Ocak ayında e-Fatura uygulamasına geçilmeye başlanmasıyla mükellef işletmelerin ağırlıklı olarak GIB Portalını seçtiğini belirten Volkan Şahin, aradan geçen 2,5 ayın sonunda işletmelerin ‘özel entegrasyon’ modeline yönelmekte olduklarını açıkladı. Volkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Özel entegrasyon modelinde hizmet alacakları entegratörün seçiminde zorlanan mükelleflerin, önümüzdeki günlerde e-arşiv, e-defter, e-ödeme, e-irsaliye gibi daha birçok e-dönüşüm projesinde ekosistemin bir parçası olacağını düşünerek; gerek kamu, gerek özel sektörde ticari iş sistemlerinin merkezinde olan köklü bilişim firmalardan hizmet almaları gerekmektedir.”

e-Dönüşümün lider yazılım firması

Türkiye’nin lider kurumsal iş sistemleri firması Uyumsoft ’un, özel sektör ve kamu sektöründe 18 yıldır başarılı projelere imza attığını kaydeden Volkan Şahin, “Ülkemizin lider kuruluşu olarak, 10 ülkeye, 10 dilde kurumsal iş sistemleri alanında yazılım ve danışmanlık ihraç etmekteyiz. Özel sektörün yanı sıra, TBMM, TİKA, TCDD gibi kamuda çeşitli projeleri başarıyla tamamladık. Aynı zamanda, iş dünyasının merkezinde yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE portalı projelerini başarıyla hayata geçirdik. Uyumsoft olarak, hassas ve karmaşık e-Fatura süreçlerinde de, Türkiye’nin büyük markalarına, Entegrasyon ve Portal servisleriyle değer katıyoruz” dedi.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir