sürdürülebilirlik

Fortinet tehdit analiz şirketi ZoneFox’u satın aldı

Fortinet, şirketleri iç tehditlerden korumak için mevcut gücüne makine öğrenmesi temelli tehdit tespiti ve müdahale olanaklarını da ekledi.

Geniş, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde global bir lider olan Fortinet merkezi İskoçya’nın Edinburgh şehrinde bulunan özel bir bulut tabanlı iç tehdit algılama ve müdahale şirketi olan ZoneFox Limited’in satın alım işlemlerini tamamladı.

Bu satın alma, Fortinet Security Fabric’in gücünü daha da artıracak ve Fortinet’in mevcut son nokta ve SIEM güvenlik iş birimini güçlendirecek.

Fortinet’in müşterilerine sunacağı hizmetlerden bazıları:

  • Hem ağda hem de ağ dışında son noktalarda ve ilgili veri akışında ve kullanıcı davranışında daha derin görüş mesafesi
  • Günlük milyarlarca olaydan yüksek kaliteli tehdit ipuçları oluşturabilen ve böylece kör noktaları açığa çıkaran ve şüpheli etkinliklerle ilgili kullanıcıları uyarabilen otomatik öğrenme olanakları
  • Politikaları kolayca analiz etmek ve yapılandırmak için beş temel faktör (kullanıcı, cihaz, kaynak, süreç ve davranış) hakkında temel verileri toplayan benzersiz bir bulut tabanlı mimari
  • Analistlerin, bir kuruluşun güvenliğini güçlendirmek için gereken eylemleri hızlıca belirlemelerine yardımcı olan basit bir arama arayüzü ile birleştirilmiş eksiksiz bir suç kaydı altyapısı
  • Kurulum gerektirmeyen kullanımı kolay ve hızlı bir araç: Çözüm, performans kaybı olmaksızın 10.000’in üzerinde aracı destekleyecek şekilde ölçeklendirilebilir
  • “Kullanıma hazır” politikalar ile GDPR, ISO 27001, HIPAA ve PCI DSS için kullanıma hazır destek

Anormal davranışlar tespit edilebilecek

ZoneFox’un ödüllü makine öğrenimi tabanlı tehdit avı teknolojisinin entegrasyonu, FortiClient son nokta güvenliğini, son nokta algılama ve yanıt (EDR) olanağı sağlama konusunda tamamlayacak ve FortiSIEM’i, hem kurum içi hem de bulut içi ek kullanıcı davranış analizi (UEBA) özellikleriyle genişletecek.

İlginizi çekebilir:  Ücretsiz Wi-Fi’nin dayanılmaz cazibesine dikkat

Fortinet, ZoneFox tarafından sağlanan yeni son nokta güvenlik özelliklerinin, kurumların anormal davranışları tespit etmek ve iç tehditlere daha hızlı bir yanıt vermek için makine öğreniminden daha çok faydalanmalarına olanak tanımasını bekliyor.

İçerideki insanların ihmalkarlığı veya kötü niyetli davranışları sözkonusu

Fortinet’in kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Ken Xie şunları söyledi:

“Kurumlar, kendi bünyelerindeki son noktaların sayısında, verilere ve bulut kaynaklarına ulaşan kullanıcıların sayısında dramatik bir artış yaşıyor.

Bu durum aynı zamanda, içeriden gelen tehditlere karşı savunma ihtiyacını da artırıyor. 2018 Verizon Veri İhlali Araştırmaları Raporu’na göre aslında, ihlallerin yüzde 30’unda, içerideki insanların ihmalkarlığı veya kötü niyetli davranışları söz konusu.

ZoneFox’un bulut tabanlı tehdit avı teknolojisini, Fortinet’in mevcut son nokta ve SIEM güvenlik hizmetleriyle birleştirerek müşterilerimize; içeriden gelen tehditlere karşı savunma sağlayacak, ağdaki kör noktaları ortadan kaldıracak ve günümüzün genişleyen saldırı yüzeyini otomasyon ve makine öğrenmesi ile koruyacak entegre bir yaklaşım sunabileceğiz.”

Geniş bir çözüm spektrumuna erişebileceğiz

ZoneFox CEO’su ve kurucusu Dr. Jamie Graves şunları söyledi:

“Fortinet ekibine katılmaktan ve bilgi güvenliği yöneticilerinin iç tehditlere ilişkin endişelerini hafifletme odaklı ortak vizyonumuz etrafında bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz.

Çözümümüzü Fortinet Security Fabric ile entegre ederek, Fortinet çözümleri ve üçüncü taraf çözümlerden oluşan geniş bir çözüm spektrumuna erişebilecek ve müşterilerimizin ağ güvenliğine dair en büyük zorluklarını çözebileceğiz.”

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir