Huawei 2014’te 288,2 Milyar Yuan gelir elde etti

Huawei’nin açıkladığı, 2014 Faaliyet Raporunda, şirketin tüm İş Grupları genelinde gösterdiği güçlü finansal performans dikkat çekiyor.

Huawei’nin yayınladığı ve KPMG tarafından denetlenen 2014 yılı faaliyet raporunda, şirketin gelir ve net kârda rekor düzeye ulaştığı, tüm faaliyet alanlarında finansal performansını önemli ölçüde arttırdığı görülüyor. Grubun toplam geliri 2013 yılından bu yana %20,6 artışla 288,2 Milyar Yuan’a (46,5 Milyar Dolar) ulaşırken, net kârı ise yıllık %32,7’lik artışla 27,9 Milyar Yuan’a (4,5 Milyar Dolar) yükseldi.

Huawei Asbaşkanı ve Dönüşümlü CEO’su Ken Hu, “2014 yılında gelirlerimizdeki bu gözle görülür büyümenin sebebi olarak, kanal stratejisi odaklı yaklaşımımızı sürdürmemiz gösterilebilir. Öte yandan, şirket kârındaki artışın temel sebebi ise yönetimde ve şirket genelinde artan verimlilik. Bulut bilişim, büyük veri, 5G, SDN ve NFV gibi alanlarda gerçekleştirdiğimiz inovasyon hedefli büyük yatırımlar sayesinde, dijital dönüşüm çağının sağladığı inanılmaz iş fırsatlarından yararlanmak için ideal bir konuma ulaştığımıza inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Hu sözlerine şöyle devam etti: “2015 yılında geniş bant, bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi bilişim ve iletişim teknolojileri, pek çok sektör için dönüşümün temel gücü halini alıyor. Huawei, müşterilerine değer yaratmak amacıyla kanal stratejisine odaklanmayı sürdürecek. Çalışanlarımızın özverileri sayesinde, taşıyıcıların gelecekte geçirecekleri dönüşümünü destekleyecek stratejik bir iş ortağı, kurumsal ICT altyapısında bir lider ve müşterilerin beğenisini ve güvenini kazanacak bir akıllı cihaz markası olma hedefleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte, sunduğumuz yenilikçi ICT ürünleri, akılcı çözümler ve yenilikçi cihazlar sayesinde, -Daha Bağlanabilir Bir Dünya- oluşturarak, toplumsal gelişim için değer yaratmaya kararlıyız.”

2014 yılında tüm İş Grupları Güçlü Bir Performans Sergiledi:

  • Telekomünikasyon İş Grubu’nun geliri, mobil geniş bant sistemlerinin dünya çapında piyasaya sürülmesinin etkisiyle %16,4 oranında artarak 192,1 Milyar Yuan (31 Milyar Dolar) seviyesine ulaştı.
  • Kurumsal Çözümler İş Grubu’nun geliri, bulut veri merkezi çözümleri ve Agile ağ sistemleri gibi ağ ve IT alanlarında gerçekleşen büyümenin etkisiyle %27,3 oranında artarak, 19,4 Milyar Yuan (3 Milyar Dolar) seviyesine yükseldi.
  • Tüketici İş Grubu’nun geliri, akıllı telefon segmentinde artan müşteri talebinin yanı sıra, gelişen pazarlarda gösterdiği büyüme sayesinde %32,6 oranında artarak 75,1 Milyar Yuan (12 Milyar Dolar) seviyesine ulaştı.

Huawei, inovasyona yönelik büyük ölçekli yatırımlarını da sürdürüyor. 2014 yılında Huawei’nin, AR-GE faaliyetlerine yaptığı yatırım, 2013 yılına kıyasla %29,4 gibi önemli bir büyüme göstererek, 190 Milyar Yuan (30,7 Milyar Dolar) seviyesine ulaştı. Bu miktar, şirketin 2014 yılı toplam gelirinin %14,2’sine karşılık geliyor. Şirketin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde AR-GE faaliyetlerine yaptığı toplam yatırım tutarı ise 40,8 Milyar Yuan’ı (6,6 Milyar Dolar) aşmış durumda.

İlginizi çekebilir:  Obama İHA operasyonlarını kısıtlıyor

Huawei CFO’su Meng Wanzhou, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Huawei 2014 yılında büyümesini verimli bir şekilde sürdürerek istikrarlı bir finansal performans elde etti. Nakit akışı, gelir ve kârlılık açısından geçtiğimiz yıldan daha iyi bir sonuç sergiledik. Net nakit varlığımız 77,9 Milyar Yuan (12,6 Milyar Dolar) seviyesine ulaştı. Diğer taraftan borçlanma ve finansman yapılarımızı da iyileştirmeyi sürdürdük. Huawei’nin ağırlıklı olarak yurtdışı finans kuruluşlarından sağlanan ve piyasa oranlarından aldığı kısa ve uzun vadeli kredilerin tutarı, 31 Aralık 2014 itibarıyla 28,1 Milyar Yuan (4,5 Milyar Dolar) olarak gerçekleşti.”

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang ise şunları söyledi: “Huawei, Türkiye’deki en büyük Çin markası olarak; operatörler, son kullanıcılar ve iş dünyası için uçtan uca çözümler sunuyor. Huawei için bu bölgedeki 11 ülke içinde, stratejik açıdan büyük öneme sahip olan Türkiye’nin dijitalleşmesi, 2023 vizyonu çerçevesinde dikkatle ele aldığımız bir konu. Huawei, bu bakış açısıyla Türkiye’de 800 kişilik ekibinin yanı sıra, 60 tedarikçisi, 3 ana iş kolu ve Ar-Ge Merkezi ile yaklaşık 4000 kişilik ekosistemiyle hizmet veriyor. Huawei 2014 yılında açıklanan Bilişim 500 sonuçlarına göre, Türkiye’deki en iyi altyapı sağlayıcısı olarak seçildi. Bu da Türkiye’deki yoğun çabalarımızın ve çalışmalarımızın önemli bir sonucu diye düşünüyorum. Diğer yandan son kullanıcı ürünleri ile ilgili olarak da önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. P7, G7, Mate7 modellerimiz pazarda yoğun ilgi görürken, Galatasaray spor kulübü ile gerçekleşen sponsorluk anlaşmamız da marka bilinirliğimizi önemli ölçüde artırdı. Kamu sektöründeki iş süreçlerine baktığımızda ise BT altyapı hizmetlerimizle, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı ile Fatih ve Tarsey projeleri kapsamında işbirliğimiz devam ediyor.”

“Huawei’nin DNA’sı tamamen inovasyona dayalı. 5 yıl önce Türkiye Ar-Ge Merkezi’ni 380 mühendis ile hayata geçirdik. Bu alanda 30 ülke ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bir diğer önemli projemiz olan Huawei Akademi Eğitim Merkezi de bilişim sektörünün gelişimi ve bu alandaki nitelikli insan kaynağı açısından son derece önemli. Bu merkezde yoğun bir şekilde 4G eğitimlerini sürdürüyoruz. Artık sektörde oyunun kuralları değişiyor. Huawei bu süreçte, yenilikçi bakış açısıyla; operatörler, kurumsal müşteriler ve son tüketiciler için, en yenilikçi ürün ve çözümleri sunmaya hazır.”

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir