Kalp ritmi ile kimlik doğrulama birincilik getirdi

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Alper Tellioğlu ve Efe Nadir, DuPont’un ilk defa Türkiye’de gerçekleştirdiği Sanal İnovasyon Kampı’nda birinci oldular.

Alper Tellioğlu ve Efe Nadir, yarışmanın ödülü olarak DuPont’un Cenevre’deki İnovasyon Merkezi’ne giderek, DuPont uzmanları ile tanışma fırsatı yakalacaklar.

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Alper Tellioğlu ve Bilgisayar Mühendisliği ve Bilimi öğrencisi Efe Nadir Türkiye’nin ilk sanal inovasyon kampında, tüm Türkiye’den katılan 47 projeyi geride bırakarak birinciliğe layık görüldü.

“ID Authentication with Heartbeat” (Kalp Ritmi ile Kimlik Doğrulama) adlı projeleri ile birincilik elde eden Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin ödülü Cenevre’deki DuPont İnovasyon Merkezi gezisine gitmeye hak kazandı.

Sabancı Üniversitesi öğrencileri teknoloji alanında faaliyet gösteren birçok büyük firmanın kimlik doğrulama konusunda yeni çözümler araması üzerine çözüm önerisi geliştirdiler. Takım DuPont’un akıllı giyilebilir teknolojisi DuPont Intexar kullanılarak kimlik doğrulamanın daha hızlı ve güvenli bir hale gelebileceğinin, her kişinin kendine özgü olan kalp ritmine DuPont Intexar teknolojisi ile yapılmış bir bileklik aracılığıyla erişip bunu bir güvenlik adımı haline getirerek, şifreleri ve anahtarları hayatımızdan çıkarmak mümkün olduğunu önerdi.

Alper Tellioğlu ve Efe Nadir her ne kadar kimlik doğrulama, günümüzde birçok yöntem ve araçlarla sağlanabilse de hala bu konuda bazı problemler mevcut olduğuna dikkat çektiler. Yarışmayı ilk gördüklerinde motivasyonlarının bu problemin üzerine gitmek olduğunu sözlerine eklediler.

Bu bağlamda kimlik doğrulamayı, kişiden kişiye farklılık gösteren ECG (Electrocardiodiagram) ile sağlamayı düşündüklerini ve DuPont’un akıllı giyilebilir teknolojisi DuPont Intexar da kalpten alınan kalp ritminin, frekansının, yayılmasının ve reaksiyonun tekrar yok olması gibi parametreleri kullanmamız açısından en güvenli ve hızlı yol olarak karşılarına çıktığını söylediler.

Alper Tellioğlu ve Efe Nadir, Türkiye’nin ilk Sanal İnovasyon Kampı birincileri olmak gerçekten gurur verici olduğunu belirttiler.

İlginizi çekebilir:  Teslimat robotu asansöre binip göreve çıkıyor

Workinlot bünyesinde başlatılan, DuPont İnovasyon Merkezi sponsorluğunda, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen inovasyon kampına tüm Türkiye’den 47 proje katıldı ve finale 12 proje kaldı.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir