Kurumlar artık her çalışana bir bilgisayar vermek zorunda değil

Bugün hemen hemen tüm iş süreçleri bilgisayarlarla yapıldığından, kurum ya da kuruluşlar kendilerini, istihdam ettikleri her çalışana bir kişisel bilgisayar vermek zorunda hissediyor. Bu da kurum ve kuruluşlar için ciddi bir donanım maliyeti getiriyor. Kurumların donanım maliyetlerinde avantaj sağlayan, her çalışana bir bilgisayar vermek yerine NComputing adı verilen ürünü kullanarak maliyet avantajı elde etmesini sağlayan Dojop Teknoloji’nin Genel Müdürü S. Mustafa Canoğlu ile NComputing çözümü hakkında konuştuk. İşte Canoğlu’na yönelttiğimiz sorular ve aldığımız cevaplar:

  • Neden NComputing? Daha açık soralım, şirketler çalışanlarının önüne birer bilgisayar koymak yerine neden NComputing kullansınlar? Avantajları ne olacak?

NComputing, parasını boşa harcamak istemeyen ya da tasarruf  yapmak isteyen tüm kurumlara 100 dolar gibi maliyetlerle bilgisayar tecrübesi yaşatan, bilindik anlayışları tersine çeviren bir teknolojidir. Günümüz bilgisayarlarının işlemcileri çok güçlü ve normal bir kullanıcı mevcut uygulamalarda bunun %3-5′inden fazlasını kullanmıyor. NComputing sayesinde bir bilgisayarın atıl kapasitesini 100 ve üzeri kişi ile paylaştırarak, işletmelerde mevcut bilgisayarların yarattığı, donanım ve bakım maliyetlerinden %75 oranında tasarruf ve beraberinde 110 Watt tüketen kişisel bilgisayar yerine 5 Watt’lık elektrik tüketimi ile %90 elektrik tasarrufu sağlamak mümkün. Yeni teknolojiye geçilmek istendiğinde tek yapılması gereken ana makinayı yenilemek. Bu sayede tüm kulanıcılar aynı anda yenilenmiş olacak. NComputing teknolojisi sayesinde şirketler ve bilgi işlem yöneticileri her bilgisayara ayrı ayrı program yüklemek, işletim sistemi ve disk arızalarıyla uğraşmak, sürekli bilgisayarları yenilemek, virüs ve güvenlik tehditleri ve yüksek bakım maliyetleriyle uğraşmaktan kurtulabilirler.

  • NComputing’in temel olarak klasik bir bilgisayardan ne farkı var donanım olarak?

NComputing bir bilgisayar değil ve içerisinde işlemci, işletim sistemi, RAM, sabit disk gibi bilindik yapılar yok. Bu özellikleri ile birlikte donanımsal olarak bilgisayar olmayan ama bir bilgisayarmış gibi davranabilen bir teknolojiye sahip. Kendine ait protokolü ile bir ana makina üzerinde açılmış kullanıcıların birbirinden bağımsız olarak eş zamanlı çalışmasını sağlayıp, kullanıcıların görüntülerini uç noktada cihazlara yüksek çözünürlüklük (HD) kalitesi ile birlikte taşıyan patentli bir teknolojidir.

  • NComputing’le ilgili daha çok hangi alanlarda projeler yapıyorsunuz. Ya da şöyle soralım; NComputing kullanan kurumlar hangi sektörlerde yoğunlaşıyor?
İlginizi çekebilir:  Güvenli ve milli 5G için MİLAT Projesi’nde imzalar atıldı

Bilgisayar kullanan ya da kullanma ihtiyacında olan her kurum bizim müşteri adayımız. Türkiye’nin tüm stratejik kurumlarında ürünlerimiz mevcut ve 45.000′den fazla kullanıcımız bulunmakta. Müşterilerimiz ağırlıklı olarak eğitim kurumları, şirketler, sağlık ve devlet kurumları.

  • NComputing, son kullanıcı için uygun mu? Ev kullanıcısına tavsiye ediliyor mu?

Evde tek bir bilgisayarı olup da paylaşamayan, herkese ayrı ayrı bilgisayar alıp da bunların dertleriyle uğraşmak istemeyen kullanıcılar için uygun bir çözüm. Örnek; dizüstü bilgisayarınızda siz işinizi yaparken eşiniz plazma TV’ye bağladığınız Ncomputing ile dizüstü bilgisayarınız üzerinden rahatlıkla film izleyebilir ya da oturma odasındaki bilgisayarınızı tüm çocuklarınızın odalarına birer monitor, klavye, fare ve Ncomputing cihazı ile paylaştırabilirsiniz.

  • Eklemek istedikleriniz?

Dojop Teknoloji olarak distribütörlüğünü yaptığımız tüm ürünler ile ülkemizde fark yaratacak projelere imza atmaya devam ediyor olacağız. Sunduğumuz çözümlerin ekonomik olması ve hedefimizin ülkemizdeki teknoloji kullanım oranının yaygınlaşması olduğundan bilgi teknolojileri anlamında yatırım kararlarını erteleyen bütün kurumlara bu konuda kolaylık sağlamaya devam edeceğiz.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir