Moovit, 5 milyon toplu taşıma durağına ulaştı

Moovit, uygulamaya toplam 5 milyon toplu taşıma durağı eklendiğini ve halka açık verilerin olmadığı şehirlerin ulaşım ağlarını haritalandıran yerel editörlerinin 200.000 kişiye ulaştığını duyurdu. Moovit ayrıca 44. dil olarak Japoncayı popüler ulaşım uygulamasına eklediğini açıkladı.

Bu kilometre taşları, Moovit’i tüm dünyanın toplu taşıma ağlarını haritalandırma vizyonuna yaklaştırırken; dünyanın her yerinde yolcular için ulaşımı kolaylaştırıyor ve belediyelerin, şehir planlamacılarının ve işletmelerin değişen kentsel manzaraya daha iyi hazırlanmaları için kullanabilecekleri en büyük ulaşım veri deposunu oluşturuyor.

BM’e göre 7,6 milyara ulaşan dünya nüfusunun yarısından fazlası (%56,4) şu anda bir kentsel alanda yaşıyor ve dünyadaki 31 “mega kent”in (10 milyon ya da daha fazla nüfusa sahip şehirler) 24’ü daha az gelişmiş bölgelerde bulunuyor*. Bu gelişmekte olan bölgelerde yaşayan insanlar, doğru toplu taşıma bilgilerine erişim olmadan, Londra, Paris veya New York gibi gelişmiş şehirlerin sahip oldukları ulaşım avantajlarına sahip olamıyorlar.

Mooviterlar olarak adlandırılan yerel editörlerin Moovit’in özel crowdsourcing programını kullanarak şehirlerini eklemesiyle, bugün Türkiye’de Moovit kullanıcıları 16 şehirde doğru toplu taşıma bilgisine erişerek seyahat edebiliyor. Mooviter Topluluğu’nun katkıları sayesinde en son eklenen şehir örnekleri, aşağıdaki editör notlarında detaylandırılmıştır.

BM-Habitat, mevcut kentleşme modelinin, tüm dünyada büyük çapta hazırlık yapılmadan sürdürülemez olduğunu belirtmektedir.** Gerçek zamanlı veriler kullanarak toplu taşıma araçlarının planlanması, kentleşmeye yardımcı olmak için zorunludur, bu nedenle Moovit’in global toplu taşıma ağlarını haritalandırması ve toplu taşımanın Wikipedia’sı haline gelmesi büyük önem taşıyor.

UITP tahminleri sadece AB’de hafta içi günlerde 57.6 milyar yolculuğun toplu taşıma araçları ile yapılarak ortalama 185 milyon yolcu taşındığını gösteriyor ve dünya çapında her gün işe gitmek için yapılan yolculukların üçte biri toplu taşıma araçları ile yapılıyor.*** Doğru haritalandırma ve gerçek zamanlı ulaşım ağlarının kullanımı, kentsel büyümenin yönetilmesi için hayati önem taşıyor.

İlginizi çekebilir:  'Fransa maçı sonrası 1.3 terabit ile hız rekoru kırdık'

Hazırlıkları süren 2.000’den fazla şehir ve 15 saatte bir yeni bir şehir eklenmesiyle, Moovit’in crowdsourced veri toplama konusundaki yaklaşımı, tüm dünyanın toplu taşıma ağlarını haritalama hedefine ulaşmasını hızlandırıyor. Moovit’in 44’üncü dili olarak Japonca’yı eklemesi, Japonca konuşan 128 milyon kişinin 78 ülkede 1.500’ün üzerindeki şehirde mevcut olan uygulamayı kullanmasını sağlayacak.

Moovit’in kurucu ortağı ve CEO’su Nir Erez, “İlk günden itibaren Moovit için vizyonumuz, toplu taşıma araçlarına ulaşmak için basit ve kolay bir yol oluşturup tüm dünyadaki insanlara yardım etmekti. Dünya nüfusu ve şehirler üzerindeki baskı arttıkça, Moovit ekibi yolcular için toplu taşıma hatlarını haritalama konusunda çok yoğun bir taleple karşılaştı.” diye belirtti.

Erez, “Şimdi, Moovit’in, ulaşım konusundaki eşsiz veri hazinesini belediye ve şehir planlamacıların otonom ve elektrikli araçların geleceği de dahil olmak üzere kentsel hareketliliğin geleceğine daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmak için kullanıyoruz” dedi.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir