Türk ve Yunan araştırmacıların ortak projelerine destek

TÜBİTAK, Yunanistan Araştırma ve Teknoloji Genel Sekreterliği (GSRT) ile yaptığı işbirliği ile Yunan araştırmacılarla ortak proje hazırlayacak araştırmacılara 240 bin liraya kadar destek verecek.

TÜBİTAK ile Yunanistan GSRT arasındaki işbirliği çerçevesinde 2014-2015 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecek. Çevre, bilişim teknolojileri, malzeme ve sağlık bilimleri alanlarında hazırlanacak ortak proje ile Türkiye’deki araştırmacı TÜBİTAK’a, Yunanistan’daki araştırmacı ise GSRT’ye başvuracak. Başvuruları iki kuruluş bağımsız olarak değerlendirilecek. Her iki kuruluşun da onay verdiği projeler desteklenmeye hak kazanacak.

Program kapsamında Türkiye’deki araştırmacılara talep etmeleri durumunda TÜBİTAK tarafından yıllık 120 bin TL’ye kadar araştırma desteği verilecek. Araştırmacıların karşılıklı yapacakları ziyaretlerin masraflarını ise TÜBİTAK ve GSRT karşılayacak.

Başvurular 12 Nisan’da Son Bulacak

İşbirliği kapsamında TÜBİTAK’a proje önermek isteyen araştırmacılar, başvurularını 2520 kodlu programın proje öneri formunu doldurarak gerekli diğer evraklarla birlikte TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne yapacak. Başvurular 12 Nisan 2013’te sona erecek. Hazırlanacak projelerin süresi 2 yılı aşmayacak.

8 Ülkeyle İşbirliği Fırsatı Sunan 10 Program Açıldı

TÜBİTAK, bilim ve teknoloji alanında 22 ülkeden 27 kuruluş ile işbirliği anlaşması bulunuyor. Bu anlaşmalar ile kurulan ikili işbirlikleri kapsamında şu an ABD, Almanya, Bulgaristan, Belarus, Hindistan, Slovakya, Yunanistan ve Moğolistan’taki araştırmacılar ile işbirliği fırsatı sunulması amacıyla açık olan 10 programa başvuru yapılabiliyor.

Açık Çağrıların Kodları ve İsimleri Şöyle:

2501 – ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı

2502 – Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı

2503 – Belarus Ulusal Bilimler Akademisi (NASB) ile İkili İşbirliği Programı

2506 – Hindistan Bilimsel ve Endüstriyel Arş. Konseyi (CSIR) ile İkili İşbirliği Programı

2507 – Almanya Araştırmalar Konseyi (DFG) ile İkili İşbirliği Programı

İlginizi çekebilir:  Kişisel asistanda bir sonraki seviye: Samsung Ballie

2513 – Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile İkili İşbirliği Program

2520 – Yunanistan Arş. ve Teknoloji Genel Sekreterliği (GSRT) ile İkili İşbirliği Programı

2525 – Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) ile İkili İşbirliği Programı

2526 – Moğolistan Bilimler Akademisi (MAS) ile İkili İşbirliği Programı

2540 – Slovak Bilimler Akademisi (SAS) ile Tematik İşbirliği Programı

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir