Üniversite hastanelerine de biyometrik güvenlik

Özel hastanelerde kullanılan damar izi ile kimlik doğrulama uygulaması Eylül 2014’ten itibaren üniversite hastanelerinde yürürlüğe girecek. Uygulama Eylül 2014’ten itibaren üniversite hastanelerini kapsayacak.

Vatandaşlar bu tarihten itibaren üniversite hastanelerinden hizmet alırken kimliklerini damar izi yöntemi ile doğrulayabilecek. Böylelikle sağlık hizmetlerinde sahtecilik tarihe karışacak.

Böylelikle üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alan vatandaşlar damar izi analizi yöntemiyle kimliklerini doğrulatarak adil hizmet alabilecekler.

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması nedir?

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması, her insanda benzersiz bir yapıya sahip olan parmak damarı izinin özel bir algoritma ile şifrelenip, Türk teknoloji şirketi Proline tarafından geliştirilen BioPOS cihazı ile analiz edilmesine dayanıyor. Halihazırda özel hastanelerde yürürlükte olan uygulama kapsamında vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yaptıkları ilk müracaatta danışma bankolarında kurulu olan BioPOS cihazlarına parmak damar izlerini kaydettirerek sisteme dahil oluyor. Vatandaşların parmak damar izi bilgileri SGK merkezinde bulunan sunucularda kriptolu olarak saklanıyor. BioPOS cihazı, sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların parmak damar izleri ile T.C. kimlik numaralarını eşleştiriyor ve hizmet almak isteyen vatandaşın kimliği onaylanıyor. Böylelikle haksız hizmet alımının önüne geçiliyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Yeni kimlikler ilk olarak sağlık sistemine entegre edilecek

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir