Vodafone Social Inclusion Band, Kaş’ta sahne alacak

Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli gençlerin sosyal hayata katılımınız sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Düşler Akademisi, engelli gençlerin müzik, resim ve fotoğraf alanında ortaya koyduğu eserler ile sanatın engel tanımayan gücünü bu kez Kaş’ta gösterecek.

Düşler Akademisi bünyesindeki müzik grubu Social Inclusion Band, 28 Ekim Pazar günü Akdeniz’in prestijli yat limanlarından Setur Marina’da sahne alarak, dinleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatacak. Akademinin resim ve fotoğraf atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin eserlerden oluşan Resim ve Fotoğraf Sergisi ise Kurban Bayramı boyunca Setur Marina’da, sanatın ve sanatçının engel tanımayan öykülerini, yine engel tanımayan bir görsellikle geniş kitlelere sunacak.

Düşler Akademisi, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamındaki sergiyle bugüne kadar farklı mekân ve galerilerde açtığı 7 farklı sergiye bir yenisini ekleyecek. Social Inclusion Band ise, yaz döneminde sahne aldığı İKSV Caz Festivali, Efes One Love gibi festivallerin ardından, bu kez Kaş’ta göz dolduracak performansıyla sanatın engelli bireylerin hayatında yarattığı dönüşümü gösterecek.

Social Inclusion Band, sanatın engel tanımayan gücünü temsil ediyor

Türkiye Vodafone Vakfı’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirdiği Düşler Akademisi Projesi, fiziksel ve sosyal yönden dezavantajlı gençlerin sanat aracılığı ile topluma katılmaları adına öncü bir sosyal girişimcilik modeli ve gönüllülük platformu oluşturuyor.

‘Sanat ve sanatçı engel tanımaz’ mottosu çerçevesinde, engelli bireylerin toplumun diğer kesimleriyle eşit olanaklarla yaşadığı bir dünyanın hayaliyle yola çıkan Düşler Akademisi; bugüne kadar verdiği 1. 720 mezun ve onlarca başarı hikâyesi ile kurulan hayallerin bir gün gerçeğe dönüşebileceğinin somut bir örneğini sunuyor.

Düşler Akademisi’nde fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlere, kronik hastalık gruplarına ve yoksul – yoksun gençlere yönelik ritim, enstrüman, dans, resim, fotoğraf ve film üretimi, sirtaki, tiyatro, drama, pilates, dağ bisikleti, DJ’lik, yoga, bale-jazz dans ve işaret dili edebiyatı atölyeleri ile Düşler Mutfağı ve Farkındalık Tiyatrosu gibi eğitimler sunuluyor.

İlginizi çekebilir:  Toyota'nın 'korna projesi' için akıllı billboard

Düşler Akademisi’nden mezun olan dezavantajlı gençler, bu atölyelerde edindikleri yetenekler sayesinde toplumsal hayata katılıyor, sosyal ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanıyor ya da ürettikleri eserleri sergileme imkânı buluyorlar. Bunun en güzel örneklerinden biri olan ve Düşler Akademisi’nden mezun engelli gençler ile gönüllü müzisyenleri bir araya getiren Social Inclusion Band, 2009 yılından bu yana çeşitli platformlarda verdiği 43 konser ile farklılığın güçlü sesini milyonlara duyuruyor.

Bugüne kadar İKSV Caz, Efes One Love, Rock’n Coke gibi İstanbul’un önemli festivallerinde sahne alan grup; aynı zamanda Cahit Berkay, Babazula, Bengü, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Kürşat Başar ve Kerem Görsev gibi birçok müzisyen ve grup ile de aynı sahneyi paylaştı.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir