WIN Eurasia Automation fuarı kapılarını açtı

WIN Eurasia Automation fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde endüstriyel teknoloji tutkunlarından
gördüğü yoğun ilgiyle kapılarını açtı. 17 Mart günü başlayan fuar, 4 gün boyunca, Otomasyon Eurasia (Otomasyon), Electrotech Eurasia (Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic Eurasia (Hidrolik Pnömatik) ve Materials Handling Eurasia (Elleçleme, İç Lojistik) fuarları kapsamında geleceğin fabrikalarına yönelik doğru çözümlere ulaşmak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.

2016 itibariyle tamamen Hannover Fairs Turkey bünyesinde düzenlenmeye başlanan Avrasya’nın lider inovasyon platformu WIN EURASIA Automation fuarı başladı. 17-20 Mart 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde son teknoloji üretim sistemlerini bir araya getiren fuar; kablolardan akışkan gücü teknolojilerine, sürücü teknolojilerinden yazılımlara, robot kollarından insansız forkliftlere bir fabrika için gerekli tüm çözümleri tek çatı altında sunuyor.

Fuarda; ABD, Almanya, Avusturya, Brezilya , Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa , Güney Afrika ,Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Japonya, İngiltere, İran, İrlanda, İsviçre ,İsveç, İspanya, İtalya, Pakistan , Romanya , Tayvan , Türkiye olmak üzere 25 ülkeden 1556 firma bulunuyor.

Bu yıl 23. kez düzenlenen fuarın açılış törenine (17 Mart 2016 Perşembe günü) Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech, Alman Elektrik ve Elektronik Üreticileri Derneği, ZVEI, Şalt, Kumanda ve Endistriyel Kontrol Sistemleri Bölümü Müdürü Dr. Markus Winzenick, ETMD – Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı V. Tuncer Özekli , Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Demirer, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Genel Sekreteri Faruk Aksoy Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz katıldı.

Açılış töreninde konuşan Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech, WIN Eurasia Automation fuarının Türk imalat sektörüne olan önemini vurgulayarak bu yıl fuarda 25 ülkeden 1556 firmanın bir araya geldiğini belirtti. Bu yıl fuarın yeniliklerine değinen Pech; Türk pazarının Türkiye sanayisi için önemi olduğunu ,fuara bu yıl Almanya, Çin, Güney Kore ve Tayvan ülkelerinden pavilyonlar düzenlendiğini, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile 30 ülkeden dernek ve satın almacıların fuarda yer aldığını belirtti.

Ayrıca, Çek Cumhuriyeti, Kosova, Lübnan, Umman, Ürdün ve Yunanistan’dan ziyaretçi delegasyonlarının da ağırlanacağına değinen Pech; böyle büyük bir fuarın organizasyonuna sundukları destekten ötürü Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği, KOSGEB, TOBB ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Geleceğe giden yol: Endüstri 4.0

İlginizi çekebilir:  Wtech tarımda teknolojik ve inovatif çözümleri ödüllendirdi

MitsubishiElectric-robot

WIN Eurasia Automation Fuarı’nda sanayi devriminin dördüncü aşaması olarak ifade edilen Endüstri 4.0 uygulamaları görücüye çıkıyor. Fuarda, katılımcı firmaların sergilediği yenilikçi ürün ve çözümlerle, Türkiye’de Endüstri 4.0’ın gelişimine en büyük katkılardan birini sunuyor. 4 ticari fuar, yeni endüstriyel çağın, entegre üretim süreçlerine yönelik olarak en ileri teknolojiye sahip komponent, sürücü, yazılım, robot ve istifleme-taşıma-depoloma çözümlerini bir araya getiriyor.

Sektörün Geleceğine Odaklanan Forumlar

Fuar yenilikçi ürünlerin yanı sıra forumlar ile de öne çıkıyor. WIN Eurasia Automation, kapsamı altında gerçekleşecek forumlar aracılığıyla sektör içi ve dışı bilgi paylaşımına da olanak sağlıyor. Üstelik bu yıl forumlar, ilgili oldukları salonların içinde oluşturulan özel alanlarda düzenleniyor; böylece ziyaretçilerin fuar alanından uzaklaşmadan doğrudan katılımını mümkün kılarak fuar alanındaki etkileşimi arttırmayı hedefliyor.

robot-uretim

5. salonda AKDER desteği ile oluşturulan Hidrolik&Pnomatik Forum Alanı’nda sektördeki güncel konulara odaklanılacak; ayrıca bu alan 19 Mart Cumartesi günü Bosch Rexroth, Festo, Parker, Mert Teknik ve İzmir Hidropar’ın katılımı ile AKDER tarafından gerçekleştirilecek panele ev sahipliği yapacak. 12. salonda İSDER ve İSAG desteği ile oluşturulan Materials Handling Forum Alanı’nda ise iç lojistik alanındaki yenilikler, lojistikte iş sağlığı ve güvenliği gibi önemli konular ele alınacak. Ayrıca, 18 Mart günü İSDER tarafından bir panel gerçekleştirilecek.

Fuar boyunca gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise ENOSAD desteği ile 1. salonda organize edilen Automation Forum Alanı olacak. 4 gün boyunca sürecek forumlar kapsamında, ELİMKO, WAGO, ENDRESS+HAUSER, TURCK, SMS-TORK, FESTO, MITSUBISHI ELECTRIC, YASKAWA, BOSCH REXROTH, SCHNEIDER ELECTRIC, ABB, STAUBLI, ALTINAY, SICK, SEW-EURODRIVE, LİMA, MCS, GÜNMAK gibi önemli firmaların endüstriyel robotik uygulamalar ve otomasyon konusundaki sunumları yer alacak. Ayrıca 18 Mart’ta ENOSAD Yönetim Kurulu; BOSCH, FORD, IBM, KORDSA GLOBAL, TURKCELL Super Online firmaları ve Akademisyenlerin katılımı ile Endüstri 4.0 konulu bir PANEL gerçekleştirilecek.

Fuar 18-19 Mart 2016 günleri 18.30’a kadar 20 Mart günü ise 17.30’a kadar ziyaret edilebilecek.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir