Akıllı Eldiven WIO

Akıllı Eldiven WIO ile mavi yakalılarda verimlilik artışı

Startupbootcamp İstanbul programının başarılı mezunlarından yerli akıllı kumaş teknolojisi üreticisi Thread In Motion, yeni akıllı eldiven WIO ile mavi yakalı çalışanların verimliliğini zirveye taşıyor.

Startupbootcamp İstanbul programının geçen yılki mezunları arasında bulunan yerli akıllı kumaş teknolojisi üreticisi Thread In Motion (TIM), dünyanın ilk akıllı takım elbisesi ve montunun ardından WIO adındaki yeni akıllı eldivenini tanıttı.

Çalışanlara ergonomi sağlayan WIO, teknolojik özellikleriyle de fabrikalarda hız, verimlilik ve izlenebilirliği artırıyor.

Türkiye’nin önde gelen erken aşama teknoloji girişimi yatırımcılarından StartersHub, seri üretimde iş birliği yaptığı Reisoğlu İplik ve melek yatırımcı olarak Ebru Dorman’dan toplamda 350 bin dolarlık yatırım alan TIM, yerli teknolojiyi global pazarlara taşıyacak.

2018 yılı içinde Londra ve San Francisco ofislerini açan şirket, önümüzdeki dönemde diğer ülkelerde de varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Global markalar TIM’in ürünlerini kullanıyor

Son bir yıllık dönemde büyüme yolunda güçlü bir ivme yakalayan Thread In Motion, geldiği noktada pek çok global üretici tarafından da tercih edilmeye başlandı.

Mercedes-Benz, Renault, Tofaş, Bridgestone – Lassa gibi markalara ürün tedarik eden TIM’in bu başarısının ardında Endüstri 4.0 dönüşümüne liderlik etmesi ve güçlü Ar-Ge birimi bulunuyor. Şirket ayrıca lojistik sektörüne yönelik ürün ve çözümleriyle de bu sektördeki işletmelerin verimliliğine katkıda bulunuyor.

Akıllı Eldiven WIO ile dünyada bir ilki başardık

Thread In Motion Kurucu Ortağı Kadir Demircioğlu, Türk mühendisler tarafından geliştirilen akıllı eldivenin dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekiyor. Bu ürünün içinde 32 farklı sensörü barındırdığını kaydeden Demircioğlu, iletken iplik teknolojileri ile kablolama gerektirmeden kullanım olanağı sunduklarını belirtiyor.

İlginizi çekebilir:  Turkcell Teknoloji Zirvesi internetten izlenebilecek

Yine kendi geliştirdikleri Endüstriyel Giyilebilir Teknoloji Platformu (Industrial Wearable Platfom – IWP) sayesinde pek çok sektörün dijitalleşmesine katkıda bulunduklarını kaydeden Demircioğlu, bu platform üzerinde kendi geliştirdikleri akıllı eldiven gibi ürünler, IoT cihazları ve yazılım platformu ile dijital dönüşüme aracılık yaptıklarını ifade ediyor.

Sensör temelli cihazlar uçtan uca bir çözüm

Tüm cihazların birbirileriyle haberleştiğini ve elde edilen verilerin bulut bilişim tabanlı bir platformda tutulduğunu aktaran Demircioğlu, takip sistemleri, hata önleme çözümleri, sensör temelli cihazlar ve özel üretim antenleriyle uçtan uca bir çözüm sunduklarını sözlerine ekliyor.

IWP Platformu, üretim, lojistik, paketleme, sıralama ve depolama alanında işletmeleri dijital üretime hazırlama, izlenebilirlik sağlama gibi pek çok noktada avantaj sağlayan bir çözüm olarak öne çıkıyor.

2019’da yeni akıllı kıyafetler portföye eklenecek

2019 yılında da hızlı yükselişini sürdürmeyi amaçlayan Thread In Motion, bu kapsamda yeni akıllı kıyafetlerin geliştirme sürecine devam ediyor. Personele ek iş yükü getirmeyen, verimlilik ve hız başta olmak üzere kazanımlar sunacak yeni ürünler arasında akıllı ayakkabı, endüstriyel kullanıma yönelik bir akıllı saat ve giyilebilir gözlük bulunuyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir