Borsada gong Global Tower için çalacak

Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız kule şirketi Global Tower’ın halka arzında son viraja girildi. Global Tower’ın halka arzında fiyat aralığı 3,82 TL – 4,46 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 1,4 milyar lira piyasa değeri olan şirket, ödenmiş sermayesinin yüzde 21,7’sini halka arz edecek. Hisseler için 20 -21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak.

En son Mayıs ayında arz için gong törenine ev sahipliği yapan Borsa İstanbul (BİST) yeni bir halka arza daha hazırlanıyor. Borsa İstanbul’da işlem görmek için yola çıkmış olan Turkcell iştiraklerinden Global Tower’ın halka arzında son viraja girildi. Sermaye Piyasası Kurulu, şirketin sunduğu izahnameyi 14 Ekim 2016 tarihinde onayladı. Onaylanan izahnameye göre Global Tower %21,7’sini halka açacak. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük bağımsız kule şirketi olan Global Tower’ın halka arz fiyatı pay başına 3,82 TL ile 4,46 TL aralığında olacak.

ahmetakca

Diğer şirketlere örnek olsun

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, ülkemiz ekonomisinin özellikle yurtdışından gelen suni sebeplere dayalı baskılarla zora sokulmaya çalışıldığı bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim.”

Global Tower’ın hisselerin yüzde 70’inin yurt dışı kurumsal yatırımcılara arz edilecek olmasının da ayrıca Türkiye ekonomisine güvenin önemli bir göstergesi olduğuna da dikkat çeken Akça, “Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 329,8 – 385,1 milyon TL aralığında olacak. Yaklaşık 1,4 milyar lira piyasa değeri olan şirketimiz Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10 bine yakın kule portföyü işletmektedir” dedi.

Konsorsiyuma İş Yatırım liderlik yapıyor

Global Tower’ın yurt içinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 23 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise Citigroup Global Markets Limited aracılık ediyor. Global Tower halka arzının tamamı ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranının % 21,7 olması bekleniyor. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran % 25’e çıkabilecek. Halka arz edilecek payların % 70’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, %30’luk bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın % 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak.

Kârın yüzde 75’inin dağıtılması hedefleniyor

Turkcell iştiraklerinden Global Tower, Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işlettiği 10 bine yakın** kuleyi yöneterek ve/veya işleterek kira geliri ve/veya diğer gelirler elde ediyor. Bu anlamda Global Tower, halka açılarak yatırımcıya düzenli geliri olan Türkiye’deki ilk ve tek bağımsız kule şirketine ve toplam kule varlıkları bakımından en büyük telekom altyapı operatörüne yatırım yapma imkânı sağlayacak. Global Tower, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84 gibi büyük kısmını kira gelirlerinden elde ediyor. Şirket Yönetim Kurulu ayrıca halka arzın ardından 365 gün boyunca sermaye artırımı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını artırmayacağını; Turktell Yönetim Kurulu ise payların BİAŞ’ta işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 180 gün boyunca BİAŞ’ta ve BİAŞ dışında satmayacağını taahhüt etmiştir. Kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net karın en az %75’inin nakit kar payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirledi.

İlginizi çekebilir:  Android geliştiricileri için test aracı: Kaspresso

İş Yatırım liderliğindeki Global Tower’ın halka arz konsorsiyumunda 3 eş lider ve 19 üye bulunuyor.

Global Tower’ın halka arzını gerçekleştirmek üzere oluşturulan ve 23 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum şu üyelerden oluşuyor:

Lider: İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Eş liderler: Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Üyeler: Ata Online Menkul Kıymetler A.Ş., Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş., ICBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş., ING Menkul Değerler A.Ş., İNFO Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş., Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş., TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Global Tower, halka arzına ilişkin tüm bilgilerin yer aldığı www.globaltower.com.tr adresli web sitesi üzerinden, yatırımcıları arz hakkında bilgilendiriyor. Sitede, bir yatırımcının ihtiyaç duyabileceği her türlü bilginin yanı sıra sektör hakkında bilgiler de yer alıyor.

Global Tower hakkında bilmeniz gerekenler

Global Tower 2006 yılında %100 Turkcell iştiraki olarak kurulan Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından en büyük kule ve altyapı operatörlerinden biridir. 2006 yılında sektöre kule hizmetleri sunarak giren Global Tower bugün, telekomünikasyon altyapısındaki kapasiteyi GSM ve sabit hat operatörleri, mobil operatörler, internet servis sağlayıcıları, TV ve radyo kanalları, radyo ve televizyon yayıncıları, yerel ve idari kuruluşlara ve şebeke hizmetleri sağlayıcıları servis sağlayıcılar gibi müşterilerinin saha ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Portföyündeki servis noktalarının bir kısmı kuleli olup diğerleri bina üstü veya bina içi sistemlerdir. Bu sahalara ek olarak mobil kuleyle de hizmet sunmaktadır.

Global Tower iş ortaklarıyla birlikte müşterilerine hızlı ve kaliteli çözümler sağlamaktadır. Türkiye’de yapılandırılan farklı bölgelerde, çözüm ortakları ile kiralama ve bakım süreçleri yönetilmektedir.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir