En az 15 parola kullanıyoruz ve haftada bir unutuyoruz

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET, bireysel kullanıcılara yönelik 10’uncu sürüm ürünlerini ve bu kapsamda yeni geliştirilen ESET Smart Security Premium’u kullanıma sundu. Ortalama bir internet kullanıcısının en az 15 parolaya sahip olduğu gerçeği dikkate alınarak tasarlanan ESET Smart Security Premium, en büyük güvenlik sorununa dönüşmeye başlayan parola oluşturma ve hatırlama derdine çözüm getiriyor.

ESET; dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve şifre-fidye programları gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı 10’uncu sürüm güvenlik yazılımlarını, İstanbul Wyndham Grand Levent Oteli’nde yapılan basın toplantısıyla duyurdu.

ESET Smart Security Premium

Yeni 10’uncu sürüm ürünleri arasında yer alan ESET Smart Security Premium, güçlü ekstra nitelikleriyle siber tehditlere karşı global antivirüs dünyasındaki en kapsamlı korumayı sunan ürün olarak öne çıkıyor. Zararlı yazılımlara karşı korumanın yanında parolaları, web kameralarını, dosyaları ve tüm ev ağlarını tek bir tümleşik çözümle korumak üzere hazırlandı. ESET Smart Security Premium’un en can alıcı ve herkesi ilgilendiren çözümlerinden biri olarak ise ‘Parola Yöneticisi‘ dikkat çekiyor.

Ortalama bir internet kullanıcısının en az 15 parolası veya şifresi var

“ESET verilerine göre internet kullanan bir kişinin bankacılık, alışveriş, e-posta ve sosyal medya hesapları nedeniyle en az 15 parola veya şifresi var“ bilgisini paylaşan ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Bu kadar parola ne güvenle saklanabliyor, ne de akılda tutulabiliyor. Zaten her hafta en az 1 şifre de unutuluyor. Ayrıca çok basit oluşturulan ya da tüm hesaplar için aynı kullanılan parolalar nedeniyle de parola konusu, dijital hayattaki en büyük güvenlik sorunlarından birine dönüşmüş durumda. ESET Smart Security Premium bünyesinde yer alan Parola Yöneticisi, bu sıkıntıya güçlü bir çözüm getiriyor. Kullanıcıların parolalarını güvenle yönetebilmelerini, saklayabilmelerini ve web formlarını otomatik doldurabilmelerini sağlıyor” açıklamasını yaptı.

15 değil, tek parola yeterli

ESET Parola Yöneticisi, dünyanın önde gelen ordu standardı olan AES‑256 ile çalışıyor. Sadece kullanıcı tarafından bilinen bir ana parola, diğer parolalara erişimi yönlendiriyor. Senkronize veri tabanı ile parola talep eden web siteleri veya hesaplar otomatik olarak açılabiliyor.

İlginizi çekebilir:  Türkiye, Suudi Arabistan'a ANKA sattı [Video]

Bireysel ürün ailesi genişledi

ESET, giderek karmaşıklaşan tehditler karşısında ihtiyaca uygun internet güvenliği çözümleri sunmak üzere 10’uncu sürümde bireysel ürün ailesini genişletti. Yenilenen efsanevi ESET NOD32 Antivirus’ün yanı sıra bireysel güvenlik ürünleri yelpazesine ESET Internet Security ve ESET Smart Security Premium yazılımları katıldı. Böylece ESET, 10’uncu sürümle birlikte temel seviyeden premium seviyeye dek seçenekli yeni ürün portföyünü hayata geçirmiş oldu.

Kameraya izinsiz erişim bitiyor

ESET Internet Security 10, modemlerdeki yaygın sistem açıklarına karşı ‘Ev Ağı Koruması‘ ve kamera erişimini kısıtlayan ‘Web Kamerası Koruması‘ gibi iki yeni özellikle geliyor. ESET Smart Security Premium ise bu özelliklerin yanı sıra şifreleme uygulaması ‘ESET Secure Data‘, online oyun oynayanların çok yoğun maruz kaldığı script saldırılarını engelleyen ‘Script-Tabanlı Saldırı Koruması‘ ve ‘ESET Parola Yöneticisi‘ ile geliyor.

En büyük tehdit korunmamaktır!

ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, siber tehdit sayı ve türlerinin hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Soria, “2015 başında 500 milyon adet olan zararlı yazılım sayısı 600 milyon adede ulaşmak üzere“ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijital sistemler dünyada her dört saniyede bir saldırıya maruz kalıyor. Durum böyle olunca hem Türkiye’de hem de tüm dünyada dijital güvenlik konusu ilk gündem maddesi haline geldi. Siber saldırılar zengin-fakir, genç–yaşlı ayrımı yapmıyor. Bu nedenle paramızı, verilerimizi, fotoğraflarımızı kaybetmemek için önlem almalıyız. Korunmuyorsak, doğrudan hedefiz ve baktığımızda da esasen en büyük tehdit korunmamaktır.“

Avrupa’nın en büyüğü

ESET’in bugün Avrupa Birliği merkezli en büyük bilgi güvenliği kuruluşu haline geldiğini belirten ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, “Karmaşıklaşan saldırılara yenilikçi teknolojilerle güçlü ve istikrarlı cevaplar veriyoruz. ESET yazılımları, güvenlik arayışında bulunanlar için hem dünyada hem de Türkiye’de öncelikli seçenekler olarak değerlendiriliyor. ESET NOD32 ülkemizin en sevilen, bilinen ve bireysel olarak da en çok tercih edilen güvenlik yazılımı. Şimdi genişleyen ürün yelpazemizle, Türkiye’de yıllardır sürdürdüğümüz pazar liderliği pozisyonumuzu pekiştirmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir