Google Coursera Fatih Üniversitesi’nde

Google Coursera’nın temsilcisi Julia STIGLITZ, Türk öğrenciler için Türkçe alt yazılı derslere başladıklarının müjdesini verdi…

Fatih Üniversitesi ve UniBir tarafından düzenlenen  “Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler Kongresi” başladı. Açılışta söz alan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, “Bu yıl üniversitemizde üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz İnovasyon Günleri bizim için çok önemli. Özellikle bu yıl bu konuya çok önem veriyoruz. Konferansta konuşulacak olan tüm konuların ortak noktası da yüksek öğrenimdeki yeni trendler olacak. Ayrıca bu gün 26 ülkenin çeşitli üniversitelerinin rektörlerini de burada dinlemekten ve bu konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendi sektörümüzün öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Eğitim global bir iştir, bütün dünya bu değer için bugün burada buluştu.” dedi.

Fatih Üniversitesi Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler Kongresi’nin açılışını YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya yaptı. Açılış konuşmasında Türkiye dâhil 26 ülkeden rektörlere ve öğrencilere seslenen Çetinsaya, inovasyon ve eğitimi şu cümlelerle ifade etti:  “Medeniyetler tarihi boyunca üniversiteler toplumda öncü rolünü oynamışlardır. Her çağda bu fonksiyonlarını, dünyanın eğilimlerine uygun olarak geliştirmiş ve dönüştürmüşlerdir. Bu konferansta da benzeri bir süreci yaşıyoruz. Üniversiteler yeni dünyanın gerçeğine uygun şekilde dönüşüyorlar. Yine yerel ve evrensel arasındaki dengelerde yepyeni oluşumlar olarak ortaya çıkıyorlar. Gerçekten bu yeni üniversite paradigmasına baktığımızda üç önemli sözcükle karşılaşıyoruz. Ar-ge, yenilikçilik ve girişimcilik. Bugünkü konferans başlıkları da bu üç kavram üzerinde şekilleniyor. Aynı zamanda küresel ekonomide yeni eğilimler var.  21. Yüzyıl dünyasında varolabilmek, rekabet edebilmek için mutlaka üniversitelerimizin öncü olması gerekmektedir. Bir yandan Ar-ge, yenilik ve inovasyon alanlarında ilerlerken diğer alanlardaki yürüyüşlerimize de devam etmeliyiz. Üniversitelerin asli fonksiyonu olan iyinin, doğrunun ve güzelin arayışında bilimsel çalışmalarımızı bırakmamalıyız. Bu ikisini paralel yürütmeliyiz. Bu vesile ile bu toplantıyı düzenleyen Fatih Üniversitesi’ne, rektörüne, hocalarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

İlginizi çekebilir:  Nokia'dan Windows Phone 8'li iki telefon

Fatih Üniversitesi Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler Kongresi’nde hayatımızı kolaylaştıracak geliştirilebilir yeni fikirler, inovasyonun eğitim hayatımıza etkileri, dünyadan girişimcilik örnekleri gibi konular konuşuluyor.

Bu yıl 25 ülkeden 80 civarında yabancı rektörün ağırlandığı kongre her geçen yıl eğitime olan katkısını artırıyor. Dünya üniversitelerinin birlikteliğinde gerçekleşen kongre, eğitimin bugününe ve geleceğine dair dipnotlar oluşturuyor.

GOOGLE COURSERA İLK KEZ TÜRK ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞTI

Eğitim Dünyası’nda bir devrim olarak nitelendirilen Coursera’nın Google temsilcisi Julia STIGLITZ, Fatih Üniversite Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler Kongresi’nin önemli konuklarındandı.

Julia STIGLITZ yaptığı değerlendirmede, “Coursera’da, Dünya’nın en iyi üniversitelerinin en iyi hocalarından online dersler yayınlanıyor.  Şu ana kadar yaklaşık 60 binin üzerinde öğrenci kayıtlı bir şekilde dersleri takip ediyor. Bütün derslerimiz görüntülü olarak yayınlanıyor ve öğrenciler bütün ders notlarına kolayca ulaşabiliyor. Bizim için eğitim herkesin ulaşabileceği yakınlıkta ve ücretsiz. Bu herkes için bir haktır. Bizler dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere dünyanın en büyük üniversitelerinin kapılarını açıyoruz. Dünyanın neresinde olursanız olun, Princeton, Standford ve Yale gibi üniversitelerden online olarak ders alabiliyorsunuz. Türk öğrenciler için Türkçe alt yazılı derslere başladık bu müjdeyi de vermek isterim. Fatih Üniversitesi’ne bu denli büyük bir katılımı sağladığı ve eğitimin geleceğini önemsediği için ayrıca teşekkür etmek isterim. “ dedi.

Uluslararası online  eğitim programı olan Coursera, M.I.T, Harward, Standford, Yale gibi dünyanın en seçkin üniversitelerini bir bilgisayar uzaklığında size taşıyor. Coursera sayesinde pek çok konuda üniversitelerden online ders almak ve uluslararası bir diplomaya sahip olabilmek mümkün.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir