Fujitsu Türkiye

GTÜ’ye Fujitsu Türkiye desteğiyle Sanayi İş birliği Laboratuvarı

Gebze Teknik Üniversitesi’nin, akademik kadrosu önderliğinde geliştirilen GTÜ Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Üniversite Sanayi İş birliği Laboratuvarı’nın açılışı 21 Kasım Çarşamba günü GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’de az görülen bu iş modeliyle sponsor firmalar ihtiyaç duydukları teknolojileri GTÜ lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bu laboratuvarda geliştirebilecekler.

Bugüne dek mezuniyeti yaklaşan öğrencilerin firmalarla tanışması ancak staj ya da yarı zamanlı çalışma ile yürüyebilirken, bu model ile firmalar öğrencinin ve öğretim üyesiyle buluşarak çok daha kolay yürüyen ve gözetim altında bulunan yeni projelerini gerçekleştirebilecekler.

Aynı zamanda kuluçka merkezi olarak da çalışacak laboratuvarda öğrenciler tasarladıkları projelerini hayata geçirebilecekler.

Fujitsu Türkiye ve IBTECH’in desteğiyle açılan laboratuvarın açılış törenine Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Fujitsu Türkiye ve IBTECH yetkililerii ile birçok konuk katıldı.

Laboratuvar sayesinde firmalar ileri teknoloji AR-GE faaliyetlerini GTÜ Akademik kadrosunun uzmanlığında öğrencilerle birlikte yürütebilecekler.

Fujitsu Türkiye ve IBTECH tarafından üniversiteye kazandırılan laboratuvar açılışına katılan kamu ve özel sektörden konuklar projenin ülke için oldukça yararlı olduğunu, yenilikçi çalışmaların artırılmasında özel bir model örneği oluşturduğunu belirttiler.

Fujitsu Türkiye desteğiyle hayata geçti

Açılış konuşmasında Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gebze Teknik Üniversitesi’nin gönüllü elçileriyiz ve kendimizi buranın bir parçası olarak görüyoruz. Fujitsu’nun insan odaklı inovasyon felsefesine uygun olarak bu laboratuvarı birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim buradaki amacımız yerli ve milli dediğimiz teknolojileri artırmaktır.

Bu laboratuvarı, sanayi üniversite iş birliğini destekleyerek öğrencilerin kullanımına açtık. Amacımız mümkün olduğunca yerli ve milli ürünleri artırmak, fikri mülkiyet haklarının Türk şirketlerine ait olmasını sağlamaktır. Böylelikle hep arzu ettiğimiz yüksek katma değerli teknolojilerin ülkemizde oluşturulmasıdır.

Bugün hem bir mühendis olarak ve hem de Fujitsu Türkiye’nin yöneticisi olarak ekibimle birlikte çok mutluyum ve gururluyum. İnşallah burada gerçekten arzu ettiğimiz, bize yaraşır dijital dönüşümlerde Türkiye’nin önünü açacak çok önemli projelere imza atarız.”

İlginizi çekebilir:  Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknopark İstanbul’u ziyaret etti

Açılış konuşmasında GTÜ Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Göktürk, gerçekleştirmekten mutluluk duydukları bu laboratuvarın 15 yıllık rüyası olduğunu belirterek firmaların GTÜ lisans ve yüksek lisans öğrencilerini sponsorluklarla destekleyeceği ve öğrencilerin firmalarla birlikte projeler geliştirerek bitirme tezlerini tamamlayabilecekleri için gurur duyduklarını ifade etti.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir model

Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan yaptığı konuşmada GTÜ’nün üniversite sanayi işbirliği noktasında Türkiye’deki bir çok üniversiteye örnek olma yolunda güçlü adımlarla yoluna devam ettiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Fujitsu Türkiye’nin büyük katkıları ile hayata geçirdiğimiz “GTÜ Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Üniversite Sanayi İşbirliği Laboratuvarı” projesi inanın beni çok ama çok heyecanlandırıyor.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu modelle, açılacak olan laboratuvarda hem bölgesel hem de ulusal firmalar lisans ve yüksek lisans öğrencilerimizi sponsorluklarla destekleyecek ve öğrencilerimiz firmalarla birlikte projeler geliştirerek bitirme tezlerini tamamlayacaklardır.

Aynı zamanda kuluçka merkezi olarak çalışacak laboratuvarımızda öğrencilerimiz tasarladıkları projelerini de geliştirebilecekler.”

Diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olmalı

Tören dolayısıyla konuşma gerçekleştiren Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, GTÜ’den sanayimize ve endüstriyel gelişime katkıda bulunmasının sadece bölgemizin değil tüm ülkenin beklentisi olduğunu dile getirdi. Güler “Üniversitenin bu misyonunu yerine getirirken özel sektörden anlamlı bir destek almıştır.

Bu bağlamda diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olmasını temenni ettiğim bu destekten dolayı Fujitsu Türkiye ve IBTECH firmalarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Laboratuvarın çok iyi fikirlerin hayata geçmesine vesile olacağını da söyleyen GTÜ Rektörü Aslan başta Fujitsu Türkiye olmak üzere laboratuvarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de açılış konuşmasında Türkiye sanayisinde Kocaeli ve Gebze’nin önemine vurgu yaparak bölgenin önemli dinamiklerinden olan GTÜ ile Fujitsu Türkiye arasındaki bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından katılımcılar laboratuvarı gezdi. Hatıra fotoğrafı çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir