Faruk Bilir biyometrik veriler

KVKK Başkanı uyardı: Biyometrik veriler gelişigüzel işlenemez

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, son dönemde önemi daha da artan kişisel verilerin gelişigüzel ve keyfi uygulamalarla işlenemeyeceğini belirterek, hem vatandaşları hem de veri işleyenleri uyardı. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusu, KVKK’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi”nde değerlendirildi. Konunun taraflarını […]

Veri hırsızlarının yöntemleri günyüzüne çıkıyor

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak artan siber güvenlik olayları ile kredi kartı dahil pek çok kişisel veri hırsızlığında kullanılan yöntemler Ankara’daki zirvede ortaya konulacak. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ev sahipliğinde 24 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek etkinlik, veri hırsızlarının izlediği yöntemlerin siber güvenlik uzmanlarınca tek tek paylaşılmasına olanak sağlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle daha da yaygınlaşan kişisel verilerin […]

kişisel veri - Kağıt imha makineleri

Kâğıt imha makineleri bilgi güvenliği için zorunluluk

Leitz, 25 Mayıs 2018’den beri Avrupa’da yürürlükte olan Genel Verileri Koruma Düzenlemesi’yle (GVKD) uyumlu olan yeni kâğıt imha makinesi serisi Leitz IQ ile bu standartlarını devam ettiriyor. Alman ofis ürünleri üreticisi Leitz’ın sahibi ACCO, açılımı akıllı (Intelligent) ve sessiz (Quiet) olan Leitz IQ serisinin bütün üyeleriyle kâğıt sıkışma sorununun Türkiye’de de tarihe karışmasını sağlıyor. Leitz […]

google fransa ceza

Fransa’da Google’a 50 milyon euro para cezası

Fransa’da, Avrupa Birliği’nin kişisel veri güvenliği yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Google’a yaklaşık 50 milyon euro para cezası verildi. Fransa’da, ABD’li internet devi Google’a kullanıcıları kişisel verilerin kullanımı konusunda şeffaf ve açık bir biçimde bilgilendirmediği gerekçesiyle 50 milyon euro para cezası verildi. Verilerin korunmasından sorumlu Ulusal Enformatik ve Özgürlükler Komisyonu (CNIL) Google’ın mayıs ayında yürürlüğe giren […]

facebook

Veri sızıntısı ihtimaline karşı Facebook’a çıkış-giriş yapın

Facebook, Eylül ayının sonunda 50 milyon kullanıcıya ait veri sızıntısı ihtimalini duyurmuş, bu durum tüm dünyada kullanıcılar arasında endişeye neden olmuştu. Firma, kullanıcı erişim bilgilerinin resetlendiğini açıklarken, antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Facebook web sitesinden çıkış yapıp tekrar girmenin bu güncellemeyi devreye sokacağını duyurdu. ESET, “Önce çıkış-giriş yapın, sonra parolanızı değiştirin” tavsiyesinde bulundu. Facebook, 28 Eylül […]

‘Unutulma Hakkı, hukuk aleminde bir kaos’

Avrupa Genel Veri Koruma Regülasyonu’nun getireceği yenilikler BİLGİ’de konuşuldu. Kişisel verilerin daha iyi korunmasını amaçlayan Avrupa Genel Veri Koruma Regülasyonu (European General Data Protection Regulation, “GDPR”) 25 Mayıs Cuma günü yürürlüğe girdi. Aynı gün BİLGİ Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü tarafından düzenlenen “GDPR Zero Day Konferansı”nda alanında uzman isimler, tüm ayrıntılarıyla regülasyonun uygulama alanları ve […]

AB’nin Veri Koruma Yasası yürürlüğe girdi

AB ülkelerinde ortak Veri Koruma Yasası yürürlüğe girdi. AB’de artık şirketler ya da kuruluşlar müşterileri ya da kullanıcıları hakkındaki bilgileri istediği gibi toplayamayacak. İnternette alışveriş yapan, kısa mesaj sistemlerini kullanan ya da sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Avrupa Birliği vatandaşlarının hakları artık yeni bir yasayla daha iyi korunacak. AB ülkelerinde yürürlüğe giren Veri Koruma Yasası, şirket […]

Zuckerberg, Avrupa Parlamentosu’nda özür diledi

Avrupa Parlamentosu’nda ifade veren Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, veri skandalından etkilenen Avrupalı kullanıcılardan özür diledi. Zuckerberg, benzer olayların önüne geçmek için önlem alacaklarını söyledi. Sosyal medya ağı Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, dünyayı sarsan veri skandalı ile ilgili Avrupa Parlamentosu’nda (AP) ifade verdi. Yanlış bilgilendirmelerle daha etkili bir biçimde savaşacaklarını ve kişisel verileri korumak […]

WhatsApp 16 yaşından küçüklere yasaklanacak

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 16 yaşından küçüklere yasaklanacak. Şu anda WhatsApp’ın AB ülkelerindeki kullanım yaşı 13, ancak şirket AB’nin yeni veri mahremiyeti kurallarını gelecek ay uygulamaya koymasından önce kendi kullanım koşullarını değıiştirdi. Facebook’un sahibi olduğu uygulama, önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni kullanım koşullarını onaylamasını istediğinde, kullanıcılardan 16 yaşından büyük olduklarını doğrulamalarını talep […]

Facebook’tan gizliliği korumak için yeni önlemler

Son haftalarda insanlara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol imkânı vermek ve verileri nasıl kullandığını daha açık bir biçimde anlatmak için önemli adımlar atan Facebook, bugün Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nün (General Data Protection Regulation – GDPR) bir parçası olarak, koşulları ve veri politikalarında güncellemeleri de kapsayan yeni gizlilik deneyimlerini hayata geçirdiğini duyurdu. Bu gelişmeyle […]