Faruk Bilir biyometrik veriler

KVKK Başkanı uyardı: Biyometrik veriler gelişigüzel işlenemez

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, son dönemde önemi daha da artan kişisel verilerin gelişigüzel ve keyfi uygulamalarla işlenemeyeceğini belirterek, hem vatandaşları hem de veri işleyenleri uyardı. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusu, KVKK’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi”nde değerlendirildi. Konunun taraflarını […]

Veri hırsızlarının yöntemleri günyüzüne çıkıyor

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak artan siber güvenlik olayları ile kredi kartı dahil pek çok kişisel veri hırsızlığında kullanılan yöntemler Ankara’daki zirvede ortaya konulacak. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ev sahipliğinde 24 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek etkinlik, veri hırsızlarının izlediği yöntemlerin siber güvenlik uzmanlarınca tek tek paylaşılmasına olanak sağlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle daha da yaygınlaşan kişisel verilerin […]

kişisel veri - Kağıt imha makineleri

Kişisel veri koruması sadece dijital veriyi kapsamıyor

Türkiye’de uyum süreci 7 Nisan 2018’de tamamlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) etkisini gösterirken, ACCO Brands, GVKD’nin yalnızca dijital içerikleri değil, aynı zamanda basılı belgeleri de kapsadığına dikkat çekiyor. Kağıt imha makineleri ve ofis malzemeleri üreticisi Rexel’in sahibi ACCO Brands, neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan GVKD ile ilgili gerçekleştirdiği araştırmayı yayınladı. Araştırmada yer alan […]

Kişisel Verileri Koruma Zirvesi Ankara’da toplandı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirilen “e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” konunun taraflarını Ankara’da bir araya getirdi. The Green Park Otel’de yapılan toplantının açılışında konuşan e-Safe Kurucusu Musa Savaş, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili düzenlemenin geçen yıl yürürlüğe girdiğini, bu alandaki düzenlemelerin hayata geçirilmeye başlandığını, konunun önümüzdeki günlerde daha fazla gündeme geleceğini belirtti. Savaş, bu […]

Kişisel Verileri Koruma Kanunu ezberleri bozuyor

7 Nisan 2016 tarihinden bu yana yürürlükte olan Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile beraber şirketlerin sorumluluğunu artıyor. BT uzmanları ile hukukçulara büyük iş düşerken, kişisel verilerin korunması odağında yeni kurum stratejileri belirlenmesi öncelik haline geliyor. Kişisel verilerin güvenliği, dijitalleşen dünya ile beraber hiç olmadığı kadar büyük önem kazanıyor. Kişisel verilerin, izinsiz bir şekilde üçüncü […]