TechnoLogic

Türkiye’de lisanssız yazılım oranı yüzde 2 düştü

Türkiye’de 2011-2013 arasında lisanssız yazılım kullanım oranında yüzde 2’lik bir düşüş yaşandı. Business Software Alliance (BSA) Küresel Yazılım Anketi tarafından açıklanan bulgular, özellikle işletmelerde etkili yazılım yönetimi uygulamalarına olan gereksinimin altını çiziyor.

Lisanssız korsan yazılımın büyük riski, kötü amaçlar için kullanılan yazılımdan kaynaklanan güvenlik tehditleri olarak gösterildi. Bilgisayar korsanlarının eylemleri ve veri kaybı kullanıcıların belirgin endişeleri arasında yer alıyor. 2013 yılında Türkiye’de kişisel bilgisayarlarda korsan yazılım oranının % 60 düzeyinde gerçekleştiği bildirildi.

BSA Başkanı ve CEO’su Victoria Espinel, “Birçok kişi sistemlerinde tam olarak hangi programların kurulu olduğunu bilmiyor. Bunun değişmesi lazım” diyor. “Kuruluşlarının gerçek duruma uygun bir şekilde lisansa bağlanmış yazılım kullanmalarını sağlamak için, yöneticilerin ve idarecilerin atabilecekleri basiretli adımlar var.” diyor.

BSA Küresel Yazılım Anketi, iki yılda bir BSA için IDC tarafından yapılıyor ve IDC, yaklaşık 22 bin kişisel ve iş bilgisayarı kullanıcısı ve 2 bini aşkın BT yöneticisi dahil olmak üzere, 34 pazardaki bilgisayar kullanıcılarını ankete tabi tuttu.

Araştırmada Türkiye’ye ilişkin öne çıkan bulgular şöyle:

BSA’nın Küresel Yazılım Anketi’nde öne çıkan bulgular:

BSA Küresel Yazılım Anketi, dünyanın önde gelen bağımsız teknoloji araştırma firmalarından birisi olan IDC tarafından yürütüldü.

Yazıyı Oylayın
Exit mobile version