42 Yazılım Okulları | 42 Kocaeli ve 42 İstanbul | Kodlama Öğren

42 Yazılım Okulları, öğrencileri istihdama hazırlıyor

Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayan 42 Yazılım Okulları, öğrencilerine yazılım dünyasının kapılarını aralıyor. 42 Yazılım Okulları, 2023 yılında sağladığı eğitim olanakları, istihdam başarıları ve öğrencilerini sektöre hazırlama konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Dünyanın en inovatif 100 üniversitesi arasında 6. sırada yer alan 42 Okulları, etik değerler sıralamasında ise 1. sırada yer aldı.

42 İstanbul ve 42 Kocaeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Bilişim Vadisi‘nin proje yürütücülüğünde, ülkemizdeki yazılımcı sayısını artırarak Türkiye’nin yazılım ve teknoloji ihracatı yapabilen bir ülke olma hedefine katkı sağlıyor. Bu eğitim programı, “akran öğrenmesi” modelini benimsiyor, 18 yaş ve üzeri herkesin başvurabildiği ve tamamen ücretsiz.

42 Kocaeli ve 42 İstanbul

Tüm dünyada yer alan 54 kampüsü aracılığıyla öğrencilere global bir perspektif sunan 42 Okulları, 2023 yılında da büyük ilgi gördü. 2023 yılında elde ettiği başarılarla dikkat çeken 42 Kocaeli ve 42 İstanbul; yıl boyunca gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, projeler ve iş birlikleri ile öğrencilerine sağladığı eğitim modelini güçlendirmeye devam etti. Öğrenciler kullanılan öğrenme modeliyle öğrenmeyi öğrendiklerinden, dünya genelinde rekabet avantajı elde ederek sektörde kendilerine yer bulma fırsatı yakaladı.

42 Yazılım Okulları | 42 Kocaeli ve 42 İstanbul | Kodlama Öğren
42 Yazılım Okulları | 42 Kocaeli ve 42 İstanbul | Kodlama Öğren

42 Yazılım Okulları, iş dünyasıyla güçlü bir köprü kurarak öğrencilerini istihdam sürecine hazırlamaya devam ediyor. Öğrenciler, hem üye firmalara hem de Bilişim Vadisi bünyesinde yer alan startup firmalarına staj ve çalışma imkanı için yönlendiriliyor.

Bu kapsamda, sektörün öncü firmalarına yapılan başarılı yönlendirmeler ve iş birlikleri ile öğrenci istihdamında önemli artış kaydedildi. 42 Yazılım Okulları’na yapılan 75 bin başvurudan 20 bini online testleri geçerken 5700 öğrenci havuz eğitimine katılmaya hak kazandı. Havuz eğitiminin ardından 700 öğrenci ana eğitime katıldı. 50 öğrenci temel modülü başarıyla tamamladı.

Dev şirketlerde kariyer fırsatı

Temel modülü tamamlayan öğrenciler; Turkcell, Arçelik, Veripark, TUSAŞ, TÜBİTAK, TÜBİTAK Bilgem, Profelis, Ağteks, PANTEON, ERTA Mobil Yazılım, AKIN ROBOTICS, Overdose Dijital, Atez Yazılım, Ete Danışmanlık, Munte Bilişim gibi kurum kuruluşlar, startup firmaları ve Bilişim Vadisi firmalarından Doğanium, MAHREK ve İlge Yapay Zeka’da istihdam edildi.

42 Yazılım Okulları gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrencilerini sektörün güçlü isimleri ile bir araya getiriyor ve öğrencilerinin iş dünyası ile temasta bulunmasını sağlayarak onları sektöre kazandırıyor. 42’liler, farklı sektörlerden lider firmalarla birebir görüşme yaparak, iş hayatına adım atıyor.

42 İstanbul ve 42 Kocaeli kampüslerinin Platin Üyesi Akbank Teknoloji ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, belirlenen konularda yıl boyunca eğitimler düzenlendi. 42 Okulları’na özel gerçekleştirilen Cobol eğitimi ile programı tamamlayan katılımcılara Akbank bünyesinde istihdam desteği sağlandı.

İlginizi çekebilir:  Android geliştiricileri Ankara'da buluşuyor

Yine Kurucu Üyelerden Havelsan ile başlatılan HASAT programı ile savunma sanayi ve açık kaynak yazılım projeleri üzerinden öğrencilere eğitimler verildi. Trendyol ile yazılım süreçleri üzerinde detaylı seminerler düzenlendi.

42 Yazılım Okulları, üye firmaları ve sektör temsilcileri ile öğrencilerini düzenli aralıklarla bir araya getirerek yetenek görüşmeleri de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Ekim ayında, MAKFED bünyesindeki 5 firma; Ağteks, Dalgakıran, Durmazlar, Ermaksan ve Sistem Teknik ile, Aralık ayında Arçelik, Getir, Hepsiburada, Kuveyt Türk ve Türk Telekom firmaları ana eğitimi tamamlayan 42 öğrencileri ile bir araya geldi.

Milyon Kadına Mentor ağı

Bunun yanı sıra Microsoft Türkiye ile “42 Dakikada 8 İlham” etkinlik serisi kapsamında Microsoft’un üst düzey kadın yöneticileri, kadın yazılımcı adaylarına ilham vererek deneyimlerini içtenlikle paylaştı. Etkinliğin son oturumu Generative AI başlığı ile tamamlandı. Ardından yazılım dünyasına giriş yapan gençlerimizin yoluna ışık olacak, Milyon Kadına Mentor ağı müjdelendi.

Makine Üreticileri Federasyonu ile imzaladığı iş birliği protokolü ile ihracat yapan Makine Sektörü’nün artan yazılımcı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Sektörün öncü kuruluşlarından Ağteks 42 yazılımcılarını yazılım ekibine katan ilk şirket oldu.

42 Yazılım Okulları | 42 Kocaeli ve 42 İstanbul | Kodlama Öğren
42 Yazılım Okulları | 42 Kocaeli ve 42 İstanbul | Kodlama Öğren

Aralık ayında başlatılan “42Sektörde” programı ile de yazılım geliştirici adaylarımız üye şirketlerimizin ofislerini ziyaret ederek şirketlerin çalışmaları, çalışanların kariyer yolculukları ve iş ortakları ile tanışma imkanı bulmaya başladı. İlk ziyaret Amazon Web Sevices (AWS) ofisine yapıldı ve iş ortakları Skyloopcloud, Limoncloud ve Sufleio ile öğrencilerimiz tanışma fırsatı buldu.

Üniversite diploması yetmiyor

42 Türkiye Ülke Müdürü Sertaç Yerlikaya “Üniversite diploması hala büyük şirketlerin sorguladığı bir ister olmaya devam ediyor. Ancak 42’ye destek veren şirketlerin hem Teknoloji hem İnsan Kaynakları yöneticilerinin öğrencilerimiz ile yaptıkları iş görüşmelerinde teknik bilgilerinin yanı sıra başarma enerji ve azimleri, temiz kod, dokümantasyon, test süreçleri gibi yazılım dünyasının olmazsa olmazlarına hakimiyetleri ve özgün hikayelerinden etkilendiğini görmekten gururluyuz. Özellikle yatırım alan girişimlerde durum farklı, onlar hemen ilk görüşmede iş teklif ediyorlar. Başarılı bir yılı kapatırken Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere üyelerimize ve sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek okulların başarısının altını çizdi.

42 Yazılım Okulları, girişimci olmak isteyen öğrencilerini desteklemek için de programlar yürütüyor. Dünyada 18bine’e ulaşan 42 öğrencilerinin %30’u girişimci olmayı tercih ediyor. Arçelik Girişimcilik Atölyeleri ve Bilişim Vadisi’nin sunduğu girişimcilik mentorlukları, öğrencilere kendi projelerini geliştirme ve hayata geçirme fırsatı tanıdı.

Yeni PEUGEOT 2008 otomobil neler sunuyor?

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir