ESET’ten Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması

Türkiye’nin en çok tercih edilen antivirüs yazılımları olan ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security ürünlerinin 9’uncu sürümleri kullanıma sunuldu. Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 30’unun güvenlik kaygısı nedeniyle finansal işlem yapmaktan uzak durduklarını göz önünde bulunduran ESET, online bankacılık ve alışveriş işlemlerine yönelik ekstra bir güvenlik katmanı geliştirdi. ESET Smart Security, parasal transferlerin güvenli ortamda yapılmasını sağlayan ‘Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması’ ile geliyor.
Bilgisayar sistemlerini artan dijital saldırılara karşı koruyacak ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security ürünlerinin 9’uncu sürümleri, İstanbul Salt Galata’da yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Yeni sürümler, dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve şifre-fidye programları gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı yeni teknolojiler ve geliştirilmiş algılama metotlarıyla mücadele ediyor.
Programlar, ESET’in bildik az kaynak tüketimiyle bilgisayarları yormadan güvenlik sağlarken, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ile tamamen uyumlu.
Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması
ESET güvenlik ürünleri, kullanıcılarını her türlü dijital tehdide karşı farklı seviyelerde çok katmanlı bir yaklaşımla koruyor. Son dönemde siber suçluların artan şekilde bankacılık ve finans bilgileri ile işlemleri hedef alan zararlı yazılımlara odaklandığını belirleyen ESET, bu tarz saldırıları engellemeye yönelik yeni bir modül geliştirdi. ESET Smart Security 9 programında yer alan bu modül, “Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması” olarak tanımlandı.
Bu özellik, kullanıcılar internet bankacılığı için ilgili sayfayı ziyaret ettiklerinde doğru sayfayı algılıyor ve finansal işlemlerin güvenli ortamda yapıldığını doğruluyor. Online bankacılık ve ödeme-alışveriş siteleri tarayıcıya giriliyor ve otomatik algılamaya izin veren dinamik URL veri tabanı ile karşılaştırılıyor. Böylece ilgili sitenin sahte olup olmadığı sorgulanıyor. Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması ayrıca keylogger yani klavye okuyucusu tarzı zararlı yazılımlardan da koruyor.
Güvenlik kaygısı pek çok kişiyi engelliyor
ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu’ya göre ‘İnternet bankacılığı ve online alışveriş, hem dünyada hem de ülkemizde büyümekle birlikte, finansal işlem yapabilecek yetişkin kullanıcıların en az %30’u güvenlik kaygısı nedeniyle parasal online işlemlerden uzak duruyor’.* Akkoyunlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Kullanıcıların kaygıları ve siber suçluların tehditleri ışığında tasarlanıp geliştirilen ‘Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması’, finansal işlemler ya da para transferleri yapılırken, en gelişmiş seviyede güvenlik sağlamaya odaklanıyor. Bu özellik, kullanıcılardaki güvenlik kaygılarını gidererek, internetin sağladığı özgürlüğü kullanabilmelerini hedefliyor. ESET bunu, 25 yıllık global tecrübe ve dünya çapına yayılmış milyonlarca kullanıcıya hizmet vermenin birikimiyle yapıyor.”
Hackerlar açık sever!
Yeni sürümlerde geliştirilmiş özellikleriyle yer alan Botnet Koruması, zararlı trafiği bloke eden yeni bir algılama modeline sahip. Bilgisayarın uzaktan ele geçirilmesinden ve kötü amaçlı kullanılmasından koruyor. ESET güvenlik yazılımlarının öne çıkan bir başka özelliği olan Exploit Blocker yani İstismar Önleyici ise internet tarayıcısı, PDF okuyucusu, e-posta uygulamaları ya da Microsoft Office bileşenleri gibi sıklıkla istismara uğrayan uygulamalara yönelik saldırılarda kullanıcıyı koruyor. İstismar Önleyici, sistem açıklarından kaynaklanan herhangi şüpheli bir davranış karşısında koruma süreçlerini devamlı uyanık tutuyor.
400 milyon düşmana karşı savaşıyor
“Dijital dünyada düşman sayısı hızla artıyor“ tespitini yapan ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, sanal dünyada zararlı yazılım sayısının 400 milyon adete yaklaştığını dile getirdi. “Korunmak şart ve korunmak mümkün!“ diyen Soria, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu 400 milyon yazılım ve onların arkasındaki siber suçluların %60’ı doğrudan veya dolaylı olarak paramızı hedef alıyor. Bu kadar çok düşmanla, tek başınıza başa çıkamazsınız. Bu nedenle ESET olarak yaratıcı stratejiler, yenilikçi teknolojiler ve dünyanın farklı ülkelerine yayılmış 9 araştırma merkeziyle, kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem almaya çalışıyoruz.”
Türkiye’de pazar lideri
Yenilikçi teknolojilerin ESET’i bugün dünyanın en büyük beş bilgi güvenliği kuruluşu arasına taşıdığını dile getiren Alain Soria, “Biz de ESET Türkiye olarak yıllardır sürdürdüğümüz pazar liderliği pozisyonumuzu pekiştiriyoruz. ESET NOD32 ve ESET Smart Security, ülkemizin en çok kullanılan bilgisayar güvenlik yazılımları olarak öne çıkıyor. Hem bireysel hem de kurumsal segmente %33’u bulan pazar payımızla hizmet veriyoruz. ESET Türkiye olarak 2015 yılını ise %15 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.
ESET Smart Security 9 / Başlıca Özellikler:
Antivirus ve Antispyware: Virüs, solucan, truva atı, bootnet, rootkit ve casus yazılım gibi hemen her türden çevrimiçi ve çevrimdışı tehdide karşı koruma sağlar ve zararlı yazılımların diğer kullanıcılara yayılmasını engeller.
Exploit Blocker (İstismar Önleyici): Kullanıcıların sistemindeki web tarayıcılar, PDF okuyucular, e-postalar ya da MS Office bileşenleri gibi sıkça istismar edilen uygulama türlerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Süreçlerin davranışını takip eder ve şüpheli etkinlikleri izler. Tetiklendiğinde süreç davranışı analiz edilir. Bu, daha önceden bilinmeyen tehditlerin saptanmasına da olanak verir.
Düşük kaynak tüketimi: Performansın yüksek kalmasını sağlar ve donanımın ömrünü uzatır. Son derece küçük güncelleme paketleriyle internet bant genişliğinden tasarruf sağlar.
Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması: İnternet bankacılık sitelerinde kullanıcıyı otomatik olarak korur ve online ödeme yaptıkça güvenliği arttırır. Klavye ile tarayıcı arasında daha güvenli işlemler için ilişkiyi şifreler, keylogger yazılımlardan korur.
Botnet Koruması: Kullanıcıların bilgisi olmadan bilgisayarlarından spam posta gönderilmesini ya da uzak sunuculardan gelen atakları engeller. Ayrıca, olası tehditleri algılamak için ağ tabanlı koruma katmanı sağlar. Bilinen kötü amaçlı ağlar için giden ağ iletişimini tarar ve kara listede olan kötü amaçlı olanları uzak bir siteye bağlar. Algılanan her hangi kötü amaçlı iletişim engellenir ve kullanıcıya rapor edilir.
Anti-Phishing Modülü: Kullanıcıları oltalama tekniklerine karşı korur. Yasal siteler gibi görünen sahte web siteleri tarafından gerçekleştirilen parolaları, bankacılık bilgileri ile diğer önemli bilgileri ele geçirme çabalarını engeller.
Advanced Memory Scanner (Gelişmiş Bellek Tarayıcı): Kötü amaçlı sürecin davranışını izler ve bellekte açıldıktan sonra tarar. Yoğun biçimde gizlenmiş kötü amaçlı yazılımların bile bulaşmasını etkili şekilde önler. Exploit Blocker’ın aksine bu özellik, yürütme sonrası bir yöntemdir ve ancak diğer tüm algılama teknikleri by-pass edildikten sonra son nokta olarak koruma zincirine dahil olur.
Vulnerability Shield (Güvenlik Açığı Kalkanı): Bir güvenlik duvarı uzantısıdır. Ağ protokollerinde sık karşılaşılan zayıflıkları algılayarak, henüz yama uygulanmamış kötü amaçlı yazılımların yayılmasına karşı önemli bir koruma katmanı teşkil eder.
ESET Sosyal Medya Tarayıcısı: Sosyal medya kullanıcılarını ve arkadaşlarını hem Facebook hem de Twitter’da bulaşıcı içeriğe karşı korur.
ESET Destek 7/24: ESET, 7 gün 24 saat canlı ve kesintisiz destek hizmeti sunan Türkiye’nin ilk ve tek antivirüs yazılım kuruluşu olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar 0850 221 37 38 numaralı telefondan ürünlerle ilgili teknik destek alabilirler.