Vodafone ile Özyeğin’den ortak sertifika programı

Vodafone’nun, geleceğin mühendislerini kariyerlerine hazırlamak amacıyla Özyeğin Üniversitesi’nde başlattığı sertifikalı Agile Management (Çevik Yönetim) programı tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Red Academy ve Vodafone Türkiye Teknoloji IT Grubu iş birliğiyle başlatılan ve 15 hafta süren eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tören, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, Vodafone Türkiye Teknoloji IT Grup Direktörü Okan Cengaver ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin teknik ve akademik eğitimlerinin yanında potansiyellerini ortaya çıkararak, kendi hedefleri yönünde bilinçli olarak farklılaşmaları için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı amaçlayan Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi Birimi’nin de katkılarıyla düzenlenen program kapsamında bilgi ve deneyimlerin 3. ve 4. sınıf mühendislik öğrencileriyle paylaşılması hedeflendi.

Öğrenciler, Vodafone’un çevik dönüşüm hikayesini öğrendi

Vodafone Teknoloji IT Grubu ve Red Academy’den alanında uzman eğitmenler tarafından verilen derslerin içeriği “Agile Düşünce ve Yönetim Sistematiği, İnovasyon, Müşteri Odağında Mükemmelleşme, Stratejik Dönüşüm ve Müşteri İçgörüleri, Değişim ve Dönüşüm Liderliği” konularından oluştu.

Eğitim süresince öğrenciler, çevik düşünce sistematiğini öğrenerek verimlilik, kalite ve müşteri odağını daha yakından anlayarak, pratik ve teorik uygulamalar ile global bir şirketin çevik dönüşüm hikayesini yakından tanıyabilme fırsatı buldu.

Öğrenciler ayrıca, okul ve ilerideki iş hayatlarında sürekli ihtiyaç duyacakları proje yönetimi yetkinliklerini geliştirerek bir mühendis olarak değişimi anlama ve yönetme, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda inovatif düşünce kabiliyeti ile değişimi bir fırsata dönüştürme becerileri kazandı.

Dersi başarıyla bitirenlere Vodafone’da iş fırsatı

Dersi üstün başarı ile tamamlayan 4. sınıf öğrencileri, Vodafone’un “geleceğin liderleri”ni keşfetmek amacıyla 2008 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı’na üçüncü aşamasından katılım hakkı elde etti.

İlginizi çekebilir:  Türkiye merkezli Spyke Games 55 milyon dolar yatırım aldı

Bu aşamada başarılı olan öğrenciler, kariyerlerine Vodafone Türkiye’de başlayarak, rotasyonlu çalışma ve genç yeteneklere özel eğitim-gelişim programlarına dahil olma gibi imkanlarına erişim sağlayabilecek. Ayrıca katılım sağlayacakları bir değerlendirme merkezinin ardından başarılı olmaları durumunda global çalışma fırsatları da yakalayabilecek.

Öğrenciler, bu kapsamda Vodafone’un farklı bir ülkesinde 2 yıl çalışma imkanı tanıyan Columbus Programı ile uluslararası iş deneyimi de kazanabilecek.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir