Türk Telekom, 2025’in ilk çeyreğinde güçlü büyüdü

Türk Telekom, 2025 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, konsolide gelirlerinde yıllık bazda yüzde 18,3 artışla 45,6 milyar TL’ye ulaşırken, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) yüzde 26,5 artış göstererek 17,9 milyar TL oldu. Aynı dönemde net kârını yüzde 45,2 artırarak 5,1 milyar TL’ye taşıyan Türk Telekom, 8 milyar TL’lik yatırımla geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla yatırımlarını da yüzde 27,7 oranında artırdı.

Mobil abone sayısında tarihi artış

Mobil alandaki performansıyla dikkat çeken Türk Telekom, 2025’in ilk çeyreğinde 511 bin net abone kazanımıyla toplam mobil abone sayısını 27,9 milyona çıkardı. Faturalı hatlarda son 12 ayda 2,1 milyonluk net kazanım sağlayan şirket, bu alanda son 10 yılın en güçlü ilk çeyrek performansını sergiledi. Mobil Numara Taşıma (MNT) pazarında da en çok tercih edilen operatör olmayı sürdüren Türk Telekom, liderliğini korudu.

Fiber ağda kapsam genişledi

Şirketin fiber altyapı yatırımları da hız kesmeden devam etti. Türkiye genelindeki fiber ağ uzunluğu 482 bin kilometreye ulaştı. Fiberle ulaşılan hane sayısı 33,2 milyona çıkarken, fiber abone sayısı 13,9 milyona yükseldi. Toplam sabit genişbant aboneleri içinde fiberin payı yüzde 90,1’e ulaştı.

Türk Telekom
Türk Telekom

CEO Önal: “Dijital dönüşümde liderliğimizi sürdürüyoruz”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketin sadece bir telekom operatörü değil, aynı zamanda Türkiye’nin dijital dönüşümünü yönlendiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurguladı. Önal, “Yenilikçi vizyonumuz ve teknoloji birikimimizle Türkiye’nin dört bir yanında dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. 2025 yılına hem sabit internet hem de mobil alandaki güçlü performansımızla başarılı bir başlangıç yaptık” dedi.

5G ve yeşil enerji yatırımları sürüyor

5G hazırlıklarında da öne çıkan Türk Telekom, LTE baz istasyonlarının yüzde 54’ünü fiberle bağlayarak Avrupa’nın 2030 hedeflerini aşan bir orana ulaştı. 5G altyapısına yönelik sağlık, tarım, kültür-sanat ve spor gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren şirket, aynı zamanda çevreci iletişim teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Sivas’taki GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesiyle, toplamda 405,8 MWe kapasiteye ulaşılması hedefleniyor. Önal, bu yatırımların şirketin iklim eylem planı kapsamında önemli bir adım olduğunu belirtti ve Türk Telekom’un CDP (Karbon Saydamlık Projesi) skorlama metodolojisine göre son iki yılda dört kademe yükselerek ‘A’ Liderlik seviyesine ulaştığını aktardı.

Video: Bütçe dostu telefon | OPPO A38

Yeni videolar için buradan abone olun!