DOF Robotik, halka arz için talep toplayacak

Robotik sanayi ve eğlence teknolojileri alanında faaliyet gösteren DOF Robotik Sanayi A.Ş. (DOF Robotics) halka arz oluyor. Şirketin halka arz süreci, TSKB ve Yatırım Finansman liderliğinde 3-4-5 Eylül tarihlerinde “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Halka arz kapsamında, 30 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 15 milyon TL nominal değerli paylar ise ortak satışı yoluyla yatırımcılara sunulacak. Toplamda 45 milyon TL nominal değerli payın halka arz edilmesiyle, şirketin sermayesi 125 milyon TL’den 155 milyon TL’ye yükselecek. Halka arz sonrası şirket sermayesinin %29,03’ü Borsa İstanbul’da işlem görecek.

Şirketin açıkladığı bilgilere göre, pay başına fiyat 45 TL olarak belirlendi. Halka arz büyüklüğünün yaklaşık 2 milyar 25 milyon TL olması öngörülüyor. Yatırımcılar, halka arza “DOFRB” koduyla katılabilecek.

DOF Robotics, halka arzdan elde edilecek kaynağın; %35-40’ını işletme sermayesi ihtiyacına, %10’unu makine, ekipman ve proje yatırımlarına, %10’unu üretim ve ofis alanlarının genişlemesine, %5-10’unu Ar-Ge yatırımlarına, %10’unu pazarlama ve satış faaliyetlerine, %5’ini girişim sermayesi yatırımlarına, %15’ini finansal borç ödemelerine ve %5’ini ise GES ile yeşil dönüşüm yatırımlarına ayırmayı planlıyor.

Yaklaşık 19 yıldır faaliyet gösteren DOF Robotics, sanal ve artırılmış gerçeklik atraksiyonları, hareket simülatörleri ve interaktif oyunlar üretimiyle öne çıkıyor. Şirket, üretiminin %90’a yakınını ihraç ediyor ve ürünleri 6 kıtada 60’tan fazla ülkede kullanılıyor. Universal Studios, Marvel ve Warner Bros gibi tema parklarına ürün geliştiren şirket, Angry Birds, Monster Jam ve Transformers gibi markalarla da iş birliği yapıyor.

Video: JAECOO 8 ile ilk karşılaşma

Yeni videolar için buradan abone olun!

Başa dön tuşu