Sungrow yeni depolama donanımını Türkiye’de sergileyecek

Çin merkezli teknoloji şirketi Sungrow, sıvı soğutma sistemine sahip enerji depolama donanımı PowerTitan 3.0’ı Türkiye’de ilk kez SolarEX İstanbul’da sergileyecek. Güneş enerjisi invertörleri ve enerji depolama birimleri alanında faaliyet gösteren şirket, 8 ile 10 Nisan 2026 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte endüstriyel, şebeke ve konut segmentlerine yönelik donanımlarını ziyaretçilere sunacak.
PowerTitan 3.0: Şebeke ölçekli donanım özellikleri
Şebeke ölçekli projeler için tasarlanan PowerTitan 3.0; sıvı soğutma altyapısı, şebeke oluşturma yetenekleri ve termal yönetim bileşenleri barındırıyor. Fabrika çıkışında ön montajlı bir yapıya sahip olan donanım, enerji üretimi ile tüketimi arasındaki dengeyi yöneterek şebeke kararlılığını sağlamayı hedefliyor. Sistemin kurulum amacı, büyük ölçekli enerji depolama tesislerinde operasyonel işleyişi desteklemek ve yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunu sağlamak olarak belirtiliyor.
Diğer ürün grupları ve sergilenecek teknolojiler
Etkinlikte şirketin şebeke ölçekli güneş enerjisi santralleri için geliştirdiği 1+X Modüler İnvertör donanımları da yer alacak. Merkezi ve dizi invertör teknolojilerini birleştiren bu sistem esnek kapasite kullanımına imkân veriyor. Konut kullanımına yönelik sistemler arasında ise SH25T hibrit invertör, SBH batarya birimi ve AC22E elektrikli araç şarj istasyonu bulunuyor.
Öte yandan şirket, araştırma kuruluşu BloombergNEF (BNEF) tarafından hazırlanan 2025 Inverter Bankability Survey verilerine göre sektördeki finansal güvenilirlik endeksinde listelendi. Sungrow, 8 ile 10 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ndeki 8. salonda yer alan B02 numaralı alanda ürünlerini katılımcılarla buluşturarak fuar programını tamamlayacak.