GüncelGündem

Accelerate2030’un kamu sektörü ayağı gerçekleşti

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözüm geliştiren, ileri aşama pozitif etki odaklı girişimlere yönelik hızlandırma programı Accelerate2030 kapsamında girişimler, Ankara’da ilgili bakanlıkları ziyaret etti; düzenlenen fiziksel networking etkinliğinde kamu ve uluslararası kuruluşlarla bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını çeşitlendirdi.

Impact Hub ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ortaklığında başlatılan, Türkiye’de 2021 yılında Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) tarafından hayata geçirilen PEP – Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen Accelerate2030 programının kamu sektörü ayağı Kasım ayında başladı. Türkiye Girişimcilik Vakfı, Impact Hub Istanbul ve UNDP Türkiye iş birliğinde hayata geçirilen programa katılan kamu kurumlarına sosyal girişimlerle iş birliği geliştirme eğitimi verildikten sonra online networking etkinliğiyle iki taraf arasında iş birliklerinin gelişmesi sağlandı. Bu etkinlik sonrasında 6-7 Aralık tarihinde, girişimler Ankara ziyaretinde bulunarak hem ilgili bakanlıkları ziyaret etti hem de fiziksel olarak gerçekleştirilen networking etkinliğinde kamu ve uluslararası kuruluşlarla bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını çeşitlendirdiler.

Programa katılan ve aralarında temel hedef gruplarından biri olan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler tarafından kurulmuş ya da göçmenlerin ihtiyaçlarını gözeten üç girişim bulunan toplamda 15 girişim, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ı, T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Mali İş Birliği ve Proje Uygulama Müdürü Bülent Özcan’ı ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Daire Başkanı Mustafa Gezici’yi makamlarında ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde ilgili birimlere kendilerini tanıtma fırsatı bulmalarının yanında, faaliyetlerini birbirleriyle paylaştılar. Ziyaretlerin yanı sıra girişimler, etki odaklı bir teknopark olan OSTİM Teknopark içinde yer alan Inno:14 Hızlandırma Merkezi’ni de yerinde ziyaret ettiler.

Girişimler, 7 Aralık günü ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi içinde yer alan CoZone’da çeşitli bakanlıklardan, kalkınma ajanslarından, belediyelerden, TÜBİTAK ve TTGV’den ve Ankara ekosisteminde yer alan çeşitli STK ve uluslararası kuruluşlardan temsilcilerle bir araya gelerek yarattıkları etkiyi büyütmek için yoğun bir networking faaliyetine girdiler. ABD Büyükelçiliği, World Food Programme, UNDP, Turkish Grameen Bank, GIZ, ILO, PwC Ankara, UNHCR, Viveka, Impact Hub Ankara ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu kuruluşlar arasında yer aldı.

Gerçekleştirilen ziyaretler ve iş birlikleriyle girişimlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik çözümlerini kamu sektörü ve uluslararası kuruluşlardan destek alarak daha geniş kitlelere yaymasını ve işlerini büyütme olanağı bulmalarını sağlamak hedefleniyor.

Profesyoneller için | Logitech MX Master 3 fare incelemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir