Alman futbolu SAP teknolojisiyle gelişti

Futbol başta olmak üzere tüm spor dallarında performansı ve seyirci deneyimini en üst seviyeye taşımak için teknolojisini sporun hizmetine sunan ve geleceği bulut şirketi olarak karşılayan SAP, Alman Futbol Federasyonu için geliştirdiği özel çözümle Alman Milli Takımı’nın performansını üst seviyeye ulaşmasına yardımcı oldu. 2014 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Almanya, kendisine özel geliştirilen SAP Match Insights teknolojisi sayesinde baskın futbolunu başarıyla sahaya yansıtarak namağlup olarak dünya şampiyonu oldu.

Almanya Milli Takımı için geliştirilen SAP Match Insights çözümüyle Almanya’nın antrenmanları ve maçları kameralarla takip edilerek saha içinde ve özel çalışmalarda sporculara dair tüm veriler anlık olarak toplandı. Toplanan büyük veriler dünyanın ilk gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA’da saniyeler içinde analiz edildi. Böylece çıplak gözle fark edilemeyen performans detayları da gün yüzüne çıktı. Bu analizler sonucunda Alman futbolcular, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda ayaklarına top geldiğinde ortalama topa sahip olma süreleri olan 3,4 saniyeyi bu seneki turnuvada 1,1 saniyeye indirebildi.

Böylece ayağında daha kısa süre top tutan Almanlar, daha hızlı paslaşarak oyunu hızlandırmayı başardı. SAP Match Insights, sadece Alman Milli Futbol Takımı’nın değil, potansiyel rakiplerin de analizlerini yaparak, rakibin gücünü, zayıflıklarını ve defansif taktiklerini ortaya koydu. Örneğin çeyrek finalden önce Almanya, rakibi olan Fransa’nın savunmanın ortasında güçlü olduğunu fakat beklerin ileri çıkmaması dolayısıyla kanat savunmalarında zayıf kaldığını analiz etti ve kanat taktikleriyle rakibini yıpratarak yendi.

SAP Match Insights ile saniyeler içinde analiz edilip anlamlı veriye dönüştürülen istatistikler, canlı olarak tabletler ve akıllı telefonlar aracılığıyla teknik heyete sunuldu. Maç ve antrenman içinde canlı analizlerle takımın performansını takip edebilen teknik heyet, kullanımı sade çözümle takımın performansını maksimuma çıkarabildi. Panzerler, bilimsel çalışmanın ve spor analizlerinin getirdiği başarıyı tüm dünyaya ispatlamış oldu.

İlginizi çekebilir:  Otellerin son dakika fiyatları cebe geldi

SAP teknolojisinin desteğiyle gücüne güç katan Almanlar Brezilya’da iki rekoru birden kırdı. Güney Amerika’da ilk kez Dünya Kupası kazanan Avrupa takımı olan Almanlar, ayrıca Miroslav Klose’nin 16 golü sayesinde Dünya Kupalarında en fazla gol atan oyuncu rekorunu da ele geçirdi. Maksimum veriyi toplayan SAP Match Insights ile takım oyununun gereklerini taktik çerçevede maksimuma çıkaran Almanlar, sahada rakibe ne kadar mesafede durduklarını, takım arkadaşlarıyla ne zaman yardımlaşmaları gerektiğini, pres yaparken ve alan daraltırken nasıl pozisyon almaları gerektiğini en ince detayına kadar inceleyebildi.

SAP teknolojisinin Alman Milli Futbol Takımı içinde kullanılmasının fikir babası olan ve 2014 zaferinin mimarlarından Almanya menajeri Oliver Bierhoff, “SAP, futbol deneyimini teknik direktörler, sporcular, medya ve seyirciler için baştan yazıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir antrenmanda 10 dakika içinde, 10 oyuncu, 3 farklı topla 7 milyon adet farklı veri üretiyor. Bir dakikada 700 bin farklı veriyle karşı karşıyayız. Bir teknik heyetin çıplak gözle bu bilgiyi takip edip doğru performans istatistiklerine ulaşması mümkün değil. SAP sayesinde Alman Milli Takımı bu büyük veriyi saniyeler içinde canlı olarak analiz edip anlamlı veriye dönüştürebiliyor ve başarıya giden yolda doğru taktiğe ulaşabiliyor.”

Şu anda sadece Alman Futbol Federasyonu’na bağlı milli takımlar için kullanılan SAP Match Insights çözümü, geleceği bir bulut şirketi olarak tasarlayan kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP tarafından çok yakında dünyadaki diğer tüm futbol takımlarının da kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir