Android tablet satışları iPad’i ilk kez geçti

Google’ın Android işletim sistemini kullanan tablet bilgisayarların satışı büyük bir ivme yakalayarak, ilk kez iPad satışlarını geçti.

Android tablet satışlarında geçen yıl yüzde 68 artış yaşanırken, Apple’ın tablet pazarındaki liderliği sona ermiş oldu. 2013’te 121 milyon adet Android tablet satıldı.

Verilere göre, dünyada satılan tabletlerin yüzde 62’si Android işletim sistemiyle çalışıyor. Tablet pazarında Apple’ın payı ise 70 milyon adetle yüzde 36 seviyesine düştü.

Android, 2012’de tablet pazarının yüzde 46’sına sahipti. Apple ise yüzde 53’ü ile birinci konumdaydı. Tüketicilerin düşük fiyatlı küçük tabletlere yönelmesi, Android satışlarının yükselmesinde etkili oldu.

Tablet pazarında pek varlık gösteremeyen Microsoft ise tablet satışlarında yüzde 247 gibi bir rekor artış göstertdi. Ancak bu artış şirkete sadece 1,1 milyon adet cihaz satışı getirdi. Microsoft’un 2012’de yüzde 1 olan pazar payı iki katına çıkarak yüzde 2 olabildi.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Samsung Nexus 10 tablet şimdi TTNET’te

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir