Apple iCloud yolgeçen hanı

Apple’ın veri depolama hizmeti iCloud saldırıya uğradı. Saldırı sonrası internet korsanları aralarında ünlü Hollywood yıldızlarının da olduğu bir çok kişinin fotoğraflarını ele geçirdi ve internette paylaştı. Yayınlanan fotoğraflar arasında bazı özel görüntülerin de yer aldığı belirtiliyor.

Korsanların kurbanları arasında Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, ünlü model Kate Upton, oyuncu Mary E. Winstead, Ariana Grande,, Victoria Justice, Selena Gomez, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen gibi isimler var. Bazı yıldızlar paylaşılan fotoğrafların kendilerine ait olduğunu reddediyor.

iCloud’a saldırı bir kez daha bulut depolama sistemlerinin güvenliğini sorgulamaya açtı. Bazı ünlüler, sildikleri fotoğrafların bile iCloud’da ortaya çıkması ve ele geçirilmesinden dolayı kızgın. Sözkonusu olay nedeniyle korsanlar kadar, yeterli güvenliği sağlamadığı kesinleşirse Apple’a da dava açılabilir.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Digital Age ücretsiz olarak iPad’de

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir