İleri Malzeme

Arçelik Çayırova’daki çamaşır makinesi fabrikasını kapatıyor

Arçelik, Çayırova Kampüsü’ndeki çamaşır makinesi üretim tesisinde üretimi kademeli olarak durdurma kararı aldı. Şirket, çamaşır makinesi üretiminin 2023 ve 2024 yıllarında Manisa’ya taşınacağını açıkladı. Konuya dair Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Şirketimizin Çayırova Kampüsü’ndeki 3,5 milyon adet toplam kapasiteye sahip Çamaşır Makinesi üretim tesisinin 2023 ve 2024 yıllarında kademeli olarak Keçiliköy OSB Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı N4 Yunusemre/Manisa adresindeki %100 bağlı ortaklığımız Arçelik Üretim ve Teknoloji A.Ş.’nin Manisa’da bulunan üretim tesislerindeki mevcut kullanılabilir alanlara taşınmasına karar verilmiştir.

Çayırova’da bulunan üretim tesisimizin Arçelik Üretim ve Teknoloji A.Ş.’nin Manisa‘da bulunan işletmesine taşınması sonucunda boşaltılacak üretim tesislerinin nasıl değerlendirileceği yönünde henüz bir karar alınmamıştır.”

Bu arada bölge için önemli oranda istihdam kaynağı olan Arçelik Çayırova Kampüsü’nde çalışanların durumunun ne olacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin beyaz eşya ve elektronik üretiminde önemli şirketlerden biri olan Vestel üretim tesisleri de Manisa’da bulunuyor.

Atlarla insanlar arasında ne fark var? | Kitap: Çalışılmayan Bir Dünya – Daniel Susskind

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Kripto para odaklı kimlik avı saldırıları yüzde 40 arttı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir