Avea ve Datagate’den iş birliği

Avea ile Index Grup bünyesinde faaliyet gösteren Datagate, distribütörlük sözleşmesi imzaladı. İki şirket arasındaki iş birliğinin detayları, Index Grup Üst Yöneticisi (CEO)’su Erol Bilecik ve Datagate Genel Müdürü Salih Baş’ın ev sahipliğinde, Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı ve Avea Ticari Pazarlama Direktörü Serkan Ödemiş’in katıldığı basın toplantısıyla paylaşıldı.

Toplantının açılışında konuşan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, iş birliğinin önemine işaret ederek, “Bugün Türkiye’nin en ücra noktalarına bile ulaşan dağıtım ağına sahip Index Grup olarak BT, tüketici elektroniği ve telekom sektörlerindeki faaliyetlerimiz ile geleceğin teknoloji distribütörlüğü yol haritasında emin adımlarla ilerliyoruz. Datagate’in telekomdaki yeni yolculuğunun da katkısıyla Index Grup olarak iki yıl içinde ciromuzu 2 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı da, sektördeki çetin rekabette öne çıkmak ve Avea markasının sürdürülebilir büyümesine daha da hız kazandırmak üzere Datagate ile iş birliği yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Pazarlama ve marka yönetimi kavramlarına yeni bir boyut getiren iş birliklerimizle, mobil pazarda da rekabetin dengelerini değiştirdik. Datagate iş birliğimizle, Avea ürünleri ile Avea kanalında kampanyalı satılan diğer ürünlerin distribütörlüğünü Datagate yapacak. Güçlü finansal yapısı ve uzman ekipleriyle Datagate’in Avea kanalında özellikle cihaz satışlarının yanı sıra cihaz bulunurluğunu ve çeşit sayısını daha da artıracağına inanıyoruz. Güçlenen distribütörlük ağımızla, rakiplerimizle aramızdaki farkı daha da fazla açacağız.”

Akıllı telefon sahiplik oranlarını 2014 ikinci çeyrek itibarıyla yüzde 47’ye çıkardıklarını ve bu alandaki liderliklerini üç yıldır devam ettirdiklerini belirten Balcı, gelinen noktada bu iş birliği ile Avea ürünlerinin satışlarının önemli ölçüde artacağını ve akıllı telefon sahiplik oranındaki liderliklerini daha da pekiştireceklerini söyledi.

İlginizi çekebilir:  RSA ile cep telefonunuz artık daha güvenli

Balcı, kredi kartına taksit sınırlandırmasına ilişkin bir soruya “Sınırlandırmanın operatör kanallarına avantajı olduğu kesin” şeklinde yanıtladı.

Datagate Genel Müdürü Salih Baş ise, iş birliğine ilişkin şu bilgileri verdi: “Şirketimiz ile Türkiye’nin en yenilikçi GSM operatörü Avea arasında imzalanan sözleşme, Avea tarafından yetkilendirilmiş Avea İletişim Merkezleri (AİM), Avea Dağıtım Merkezleri (ADM) ve Avea Kurumsal Teknoloji Merkezleri’ne (KTM) mobil telefon, mobil cihaz, aksesuar, Avea GSM hattı, Avea marka ortaklıkları GSM hatları, Sanal TL (kontör) ve perakende kanalda Avea markalı ürünlerin tedarik ve satışını kapsıyor. Avea kanalında satılan tüm ürünlerin distribütörlüğünü kapsayan anlaşma ile bundan böyle Apple, Samsung, LG, HTC, SONY, Nokia ve Avea markalı ürünler, Avea Intouch ve Jet gibi ürünlerin dağıtımını yaparak, Avea İletişim ve Avea Dağıtım Merkezleri’ne hizmet vereceğiz.”

İki şirket arasındaki anlaşmanın yarattığı katma değere işaret eden Baş, “Sağladığımız bu hedef birliği ile şirketimiz, akıllı telefon, tablet, aksesuar, sanal TL ve GSM hatları distribütörlüğü sayesinde gerek kurumsal gerekse bireysel yaşamın en belirleyici alanlarından biri olan ve son yıllarda büyümesi artarak devam eden mobil ürünler ve hizmetler pazarına giriş yapıyor. Telekom sektöründeki bu ilk adımımız, satış kanallarımız ve Avea aboneleri için de yepyeni fırsatlar yaratacak” diye konuştu.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir