PEAKUP PassGate parola sıfırlama

Bir çalışan yılda ortalama 7 kez parola sıfırlıyor

Teknoloji firması PEAKUP tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan PassGate ile parola sıfırlama işlemi, çalışanın kendisinin yapabileceği hızlı, kolay ve güvenilir bir işlem haline geliyor. Böylece, parola sıfırlama ile ilgili boşa harcanan zaman azaltılarak, her bir çalışandan yılda yaklaşık 200 TL tasarruf sağlanıyor.

İETT çalışanlarının sıkça yaşadığı parola unutma, kaybetme veya güvenlik nedeniyle değiştirme problemine çözüm getirmek üzere geliştirilen ürün artık onlarca kurum ve 50 binden fazla çalışan tarafından kullanılıyor. Böylece şirketler PassGate ile yılda yaklaşık 10 milyon TL’nin üzerinde tasarruf sağlıyor.

Son zamanların en popüler konularından biri hiç kuşkusuz “Dijital Dönüşüm ve Siber Güvenlik”. Günümüzde teknolojinin çok hızlı değişmesi ve gelişmesi, iş dünyası için birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Örneğin, bugün birçoğumuz için çok basit gibi görünen parola sıfırlama işlemleri, her kademeden şirket ve çalışanları için gereksiz zaman kaybı, motivasyon düşüklüğü ve hatta verimlilik azalması gibi sorunlara yol açabiliyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve PEAKUP tarafından geliştirilen PassGate, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden, ​büyük çaplı organizasyonlara ve kamu kurumlarına ​varıncaya kadar birçok firma ve kullanıcı profiline uygun, hiçbir adaptasyon gerektirmeden SMS ile çalışanların parolalarını kolayca sıfırlamasını sağlayabilen inovatif bir ürün. Diğer bir tanımıyla şirket çalışanlarına özel geliştirilmiş, hızlı, kolay, güvenli ve SMS tabanlı bir parola sıfırlama platformu.

İlk olarak İETT çalışanları kullandı

Türkiye’de ilk kez İETT tarafından kullanılan PassGate, çalışanların parola unutmalarından, kaybetmelerinden veya güvenlik nedeniyle değiştirmelerinden kaynaklanan problemleri üzerine PEAKUP Ar-Ge’sinde Türk mühendis ve yazılım uzmanlarınca geliştirildi. Bugün farklı sektör ve kurumlardan 50 bine yakın çalışan parola problemleri için PassGate çözümlerini kullanıyor.

İlginizi çekebilir:  Rus ajanlarına Yahoo'ya siber saldırı suçlaması

Çalışanlarınız parolalarını unuttuğunda, kaybettiğinde ya da değiştirmek zorunda kaldığında IT departmanını aramasın!

Yardım masası ekiplerinin en sık karşılaştığı taleplerin başında gelen parola sıfırlama, mevcut altyapı ne kadar otomatize edilse de talebin alınması, işlemlerin yapılması ve kullanıcıya geri dönülmesi gibi adımlar sebebiyle her iki taraf için de gereksiz zaman kaybına yol açıyor. Bu durum teknik çalışanlar için angarya bir iş olurken, şirket için de ciddi verimlilik kaybına yol açabiliyor. PassGate sayesinde çalışanlar, IT departmanına başvurmalarına gerek kalmadan kendileri sıfırlama işlemini gerçekleştirebiliyor. Bütün çalışan profillerinin kolayca erişebileceği ve uygulayabileceği en hızlı yöntem olan PassGate, aynı zamanda güvenli bir çözüm sunuyor.

PassGate Call Center’larda ya da IT departmanlarında geçirilen zamanı minimuma indiriyor

PassGate kolaylıkla parola sıfırlama işlemini otomize ederek şirketlerin parola düzenleme politikalarına katkıda bulunarak veri güvenliğini arttırıyor. Kurumların veri merkezlerinde çalışacak donanım ile veri güvenliğini birinci elden sağlayan PassGate, siber güvenlik alanında önemli gelişmelere de olanak sağlıyor.

PassGate ile her bir çalışandan yılda yaklaşık 200 TL tasarruf ediliyor

Şirketlerde ortalama bir çalışan yılda 7 kez basit bir parola sıfırlama işlemi için IT birimiyle iletişime geçiyor. Bu durum hem çalışan hem de IT çalışanı için boşa harcanan zaman anlamına geliyor. PassGate ile bu zamanı azaltarak her bir çalışandan yılda yaklaşık 200 TL tasarruf sağlanması mümkün. PEAKUP; PassGate ile bugüne kadar İETT, Koton, Arzum, Medical Park, MNG, Öztiryakiler gibi farklı sektörlerden onlarca firmaya yılda yaklaşık 10 milyon TL’lik bir tasarruf imkanı sunmuş oldu.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir