BiTaksi’ye taksi çağırmayı kolaylaştıracak güncelleme

Taksi arayan yolcu ile yolcu arayan taksiciyi akıllı telefonda buluşturarak hızlı, kolay ve güvenli seyahat ortamı sunan BiTaksi yeni güncellemesini kullanıma sundu.

BiTaksi’den yapılan açıklamaya göre, 4.0 adlı versiyon ile uygulamanın tasarımı tamamen yenilenirken taksi çağırmayı kolaylaştıracak pek çok özellik eklendi. BiTaksi, uygulamadaki mevcut taksi ve yolculara ait “pin”leri de yeniledi. Ana ekrana eklenen gidilecek yer seçimi ve ücret hesaplaması da getirilen yenilikler arasında. Yolculara sunulan rota alternatifleri, trafik durumuna göre yol seçimi ve tahmini yolculuk süresi de uygulamaya eklenen yeni özelliklerden bazıları.

Uygulamadaki bir diğer yenilik ise iOS’da bildirim merkezine (today widget) BiTaksi’nin eklenebilmesi. Böylece uygulamayı açmadan bile taksinin geliş süresi görülebiliyor. Ayrıca iPhone 6S ve 6S Plus kullanıcıları için 3D touch özelliği de geliştirildi. Artık uygulama ikonuna basarak uygulama içinde gitmek istenilen aksiyona tek seferde gidilebiliyor.

BiTaksi’nin geçen sene hizmete soktuğu güvenlik güncellemesi “Numara Gizleme”ye de bir takım iyileştirmeler yapıldı. Numarasının görünmesini istemeyen yolcuların, “Bilgilerim” ekranı altında yer alan “Numaram Görünmesin” seçeneğini işaretleyerek yaptıkları çağrılarda, sürücü ile internet üzerinden gerçekleştirilecek konuşmalarda da ses ve görüşme kalitesi artırıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada taksinin sürücü ve plaka bilgilerini, sürücü puanını, araç hareketini istenilen kişilerle paylaşabilme özelliği olan “Yolculuğu Paylaş” servisinde de iyileştirmelere gidildiği belirtildi. Bu servis sayesinde yolculuklar artık “SMS”,” WhatsApp”,” Twitter” ya da diğer sosyal ağlar aracılığıyla paylaşılabilir, yapılan yolculuklar paylaşılan kişi tarafından gerçek zamanlı olarak takip edilebilir.
İşitme ve görme engelliler asistanı, geçmiş yolculukları listeleme ve yolculuk rotası görme, favori adres ekleme gibi servislerde de kolay taksi çağırmak için bir takım geliştirmeler gerçekleştirildi.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Türk otellerinin ücretsiz Wi-Fi notu açıklandı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir