Wi-Fi Menzil Genişletici

Çekmiyorsa çaresi var | Ruijie Reyee RG-EW300R Wi-Fi Menzil Genişletici

MELİH BAYRAM DEDE

Bu videoda, Ruijie firmasının Reyee RG-EW300R model Wi-Fi Menzil Genişleticisini inceleyeceğiz.

Öncelikle size Ruijie Networks şirketi hakkında kısaca bilgi vermek isterim.

Ruijie Networks, 2000 yılında Çin’de kurulan ve ülkesinde, yenilikçi kuruluş sertifikalı veri iletişimi şirketi.

Şirket, dünya çapında 50’den fazla ülkede temsil ediliyor, sahip olduğu 7 Ar-Ge merkezinde 3 bini Ar-Ge mühendisi olmak üzere 6 binden fazla çalışan istihdam ediyor.

Ruijie Networks, her yıl satış gelirinin yüzde 15’inden fazlasını Ar-Ge’ye ve Ar-Ge fonlarının yüzde 30’undan fazlasını ileri teknoloji ön araştırmasına ayırıyor.

Ruijie Networks ürünleri Türkiye’de de yaygın dağıtım ve servis ağıyla pazara sunulmuş durumda.

Ruijie Networks, Reyee serisi ile orta ve küçük çaplı projelere ve bu videoya konu olan ev ve ofis kullanıcılarına yönelik ürün grupları sunmakta.

Bu tür ürünlerin kullanım amacı

Bu videoda inceleyeceğimiz Reyee RG-EW300R Wi-Fi Menzil Genişletici, modem ya da router’ın kablosuz ağ mesafesinin yetersiz kaldığı durumlarda devreye giriyor.

Menzil genişleticiler, kablosuz internet ağının kapsama alanını genişletmek için hem pratik hem de ekonomik çözümler olarak öne çıkıyor.

Eğer kullandığımız modem ya da router’ın Wi-Fi sinyali, ev ya da işyerinizin her noktasına ulaşmıyorsa, menzil genişleticiyle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Kutudan neler çıkıyor?

Ürünün kutu içeriğine baktığımızda, menzil genişletici, kullanım kılavuzu ve garanti belgeleri geldiğini görüyoruz. Ürün, direkt duvar prizine takılarak kullanıldığı için, kutudan ayrıca bir adaptör çıkmıyor.

Boyutlar ve ağırlık

Cihazın boyutları, 92 mm x 70 mm x 38 mm. Ağırlığı ise 140 gram. Cihazın oldukça küçük, hafif ve ince bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün.

Tasarım özellikleri

Tasarım özelliklerine baktığımızda, kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen yapıda ve fazla büyük olmayan bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bu menzil genişleticinin üzerinde Ruijie Reeye marka logoları hemen dikkatimi çekiyor.

Üründe iki adet 4 dBi gücünde yönlendirilebilir anten bulunuyor. Ön alt kısımda üç kademeli sinyal gösterge LED’leri mevcut.

Cihazın üst kısmında WPS butonu ile mavi sistem durum LED’i bulunuyor. Bu LED sürekli yandığı sürece cihazınızın sorunsuz çalıştığından emin olabilirsiniz.

Alt tarafta ise kablolu bağlantı için ethernet portu ile LED/Sıfırla olarak adlandırılan küçük bir siyah düğme var.

Bu düğme uzun beş saniyeden fazla bastığınızda cihazı fabrika ayarlarına geri döndürüyor.

Üç kademeli sinyal seviye göstergesinin ışıklarını kapatmak isterseniz yine bu düğmeye iki saniye basarak bunu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Üç farklı kurulum senaryosu

Reyee RG-EW300R Wi-Fi Menzil Genişletici’nin kurulumu çok kolay. Bu cihazı, tak-çalıştır basitliğinde hemen ağınıza dahil edebilirsiniz.

Reyee RG-EW300R, üç farklı senaryoda kurulabiliyor. Bunlar Wi-Fi yineleyici olarak kurmak, WPS özelliği ile kurmak veya cihazı ethernet kabloyla modem ya da router’a doğrudan bağlamak.

WPS ile kurulum çok pratik

Bu senaryoların içinde bana göre en pratiği, sahip olduğumuz modem ya da router’ın WPS düğmesini kullanarak ağınıza menzil genişleticiyi tanımlamak.

WPS ile kurulum için; öncelikle menzil genişleticiyi, modem ya da router’ınıza yakın bir noktada bulunan prize takmanız gerekiyor.

Cihazı prize taktığınızda üzerindeki mavi renkli sistem durum LED’i bir süre yanıp sönecek. Sabit olarak yanana kadar birkaç dakika beklemeniz gerekiyor.

Ardından modem ya da router’ınızın WPS düğmesine bastıktan sonra iki dakika içinde menzil genişleticisinin WPS düğmesine de basarsanız, eşleştirme otomatik olarak gerçekleşiyor.

Sonrasında menzil genişleticiyi, ev ya da ofisinizin istediğiniz bugüne kadar Wi-Fi sinyalinin zor ulaştığı yere konumlandırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  Aidatsız alarm sistemi | Yale Sync Akıllı Ev Alarmı incelemesi

Bu noktada menzil genişleticinin üzerindeki sinyal seviye göstergesi size yardımcı olacak.

Sinyal seviyesi yeterli düzeyde kalacak uzaklığa kadar cihazınızı götürüp, herhangi bir prize takarak, uygun bir yere konumlandırabilirsiniz.

Üç kademeli sinyal seviye göstergeleri beyaz renkte yandığı sürece, ağınız sağlıklı çalışıyor demektir.

LED bir çubuk yanarsa sinyal seviyesi düşük, iki çubuk yanarsa orta, üç çubuk yanarsa yüksek demektir.

Menzil genişleticiyi, modem ya da router’ınıza daha yakın bir noktaya konumlandırarak sinyal seviyesini yüksek tutabilirsiniz.

Bu menzil genişleticiyi ayrıca, başka bir yönlendiriciye kablosuz ağ üzerinden bağlayabilir ya da ethernet portu üzerinden kablolu olarak da kullanabilirsiniz.

Başka bir yönlendiriciye kablosuz olarak bağlamak için, menzil genişleticisinin yayın yaptığı @Ruijie ile başlayan ağa bağlanmanız ve gerekli yönergeleri takip etmeniz gerekiyor.

Ethernet üzerinden kablolu kullanım senaryosunda ise, mevcut kullandığınız modem ya da router’dan kabloyla internet yayınını alıp, menzil genişletici üzerinden kablosuz olarak dağıtıyorsunuz.

Bu senaryoda ethernet kablosunun mesafesini ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Desteklediği Wi-Fi standartları

RG-EW300R model Wi-Fi menzil genişleticisi, Wi-Fi 4 yani 802.11n teknolojisini destekliyor ve 2.4 Ghz. bandından yayın yapıyor. Cihazın sunduğu maksimum internet hızı 300Mbps.

Bu cihaza bağlı önerilen kullanıcı sayısı 8. Ağa bağlanabilecek maksimum kullanıcı sayısı 16.

Ürünün üzerinde bulunan 4 dBi gücündeki iki anten, modem ya da router’dan aldığı sinyali iki kat güçlendirerek dağıtıyor ve size daha fazla kapsama alanı sağlıyor.

Cihaz, sinyal yükseltici devrelerle (FEM-Front End Module-Ön Uç Modülü) desteklendiğinden sunduğu kapsama alanı gayet iyi.

Bu ürün, dört farklı modda çalışabiliyor. Bunlar; Tekrarlayıcı, Yönlendirici, Access Point, Kablosuz Servis Sağlayıcı (WISP) ve Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS).

RG-EW300R, Mesh teknolojisini desteklemiyor.

Her platformdan erişim

Tüm Ruijie ürünlerinin kurulum ve yönetim işlemlerini, isterseniz bilgisayar isterseniz mobil cihazlardan gerçekleştirebilirsiniz.

Yönetim arayüzünün Türkçe oluşu, gerekli tüm ayarları kolayca yapabilmenizi ve ağınızı kolayca yönetebilmenizi sağlıyor.

Ağınızı mobil cihazlardan yönetmek isterseniz, Reyee Router mobil uygulamasını App Store ya da Google Play Store’dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Bilgisayardan eriştiğiniz yönetim sayfasında olduğu gibi, mobil uygulamada da ağınızı yönetmeniz için tüm ayarları göreceksiniz.

Uzaktan yönetim avantajı

Reyee Router mobil uygulaması telefonunuzda yüklü olduğu sürece, ağınızı uzaktan yönetme imkânına sahip oluyorsunuz.

Uygulama içerisinden herhangi bir yerde ağınızla ilgili tüm ayarları yönetebilirsiniz.

Ebeveyn kontrolü özelliği

Ruijie Reyee cihazlarında, çocukların internet kullanımını yönetmek için Ebeveyn kontrolü özelliği bulunuyor.

Ayrıca Misafir Ağı özelliğiyle de misafirlerin farklı bir ağ adını kullanarak interneti kullanmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Akıllı Ev, Eco Mode ve XPress mod da cihazların yazılımsal olarak destek sunduğu diğer özellikler.

Tüm bu özellikleri Reyee Router adlı mobil uygulama üzerinden yönetebilirsiniz.

Bulut destekli ReyeeOS yazılımı

Ruijie ürünleri, ReyeeOS yazılımı ile çalışıyor. Yazılımın son sürümü otomatik olarak güncelleniyor ve cihazınızın sizin müdahalenize gerek kalmadan yeni özelliklere sahip olması sağlanmış oluyor.

Şirket, sunduğu tüm ürünlerde, ömür boyu ücretsiz bulut yönetimi desteği sunuyor. Yani bu ürünü satın aldığınızda hem yönetimsel özellikler hem de yazılım güncellemeler için size ömür boyu garanti verilmiş oluyor.

Sonuç olarak; Reyee RG-EW300R, kablosuz ağının kapsama alanını genişletmek ve sorunsuz bir bağlanabilirlik deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek.
Mevcut ağını genişleterek, daha geniş kablosuz ağ kapsama alanı elde etmek ve istikrarlı bir bağlantı elde etmek isteyenlere bu ürünü tavsiye ederim.

Ruijie Reyee RG-EW300R Wi-Fi Menzil Genişletici incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

YouTube: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

Sosyal medyada lütfen beni takip edin:

Instagram: https://www.instagram.com/melihbayramdede
Tiktok: https://www.tiktok.com/@melihbayramdede
Facebook: https://www.facebook.com/melihbayramdede
Twitter: https://twitter.com/melihbayramdede
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/melihbayramdede
Telegram: https://t.me/melihbayramdede

Yazıyı Oylayın

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir