Cepten tek SMS’le ‘Hızlı Geçiş’ Turkcell’de

Turkcell Ödeme Hizmetleri, müşterilerinin yetersiz bakiye sebebiyle paralı otoyollarda mağduriyet yaşamamaları amacıyla tek SMS’le HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) yükleme servisini hayata geçirdi. Turkcell Mobil Ödeme sayesinde PTT’den alınan HGS etiketlerine yüklemeler SMS göndererek hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye’de mobil ödemenin öncüsü olan Turkcell Ödeme Hizmetleri, PTT işbirliği ile hayata geçirdiği SMS üzerinden mobil ödeme servisi sayesinde trafikte kimseyi mağdur etmeden HGS yüklemesi yapılmasına imkan tanıyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun ödeme çözümleri ile onlara hızlı ve kolay bir alışveriş deneyimi sunmak için Mart 2015’te kurulan Turkcell Ödeme Hizmetleri A.Ş., başlattığı mobil ödeme projesi ile HGS yüklemeleri 1447’ye tek SMS göndererek yapılabiliyor.

Turkcell Ödeme Hizmetleri’nin geliştirdiği tek SMS’le mobil ödeme çözümüne kadar PTT’den alınan HGS etiketlerine yükleme, yalnızca PTT şubelerinden nakit ya da PTT’nin web sitesinden kredi kartı ile yapılabiliyordu. Mobil ödeme zamandan ve yoldan tasarruf sağlarken, ödemelerin mekândan bağımsız olarak kolayca yapılabilmesiyle trafikte oluşabilecek mağduriyetlerin de önüne geçiyor.

Akıllı telefona gerek yok

Mobil ödeme hizmeti ile HGS yüklemesinden faydalanabilmek için akıllı telefon, herhangi bir kayıt sistemine üye olmak ya da uygulama indirmek gerekmiyor. Turkcell Ödeme Hizmetleri’nin geliştirdiği çözüm sayesinde plaka ve tutar bilgisi SMS ile 1447’ye gönderiliyor, işlem onaylanıyor ve yükleme gerçekleşiyor. Servisten yararlanabilmek için PLAKA boşluk TUTAR ya da HGSNO boşluk TUTAR yazarak 1447’ye SMS gönderilmesi yeterli oluyor.

Müşteri, telefonuna gelen onay SMS ’ine “EVET” yazarak işlemi onaylıyor. Ardından yükleme ile ilgili bilgi SMS’i müşteriye gönderiliyor ve ödeme işlemi tamamlanıyor. Şimdilik 10 ve 15 TL’lik yüklemelerin yapılabildiği SMS’le mobil ödemede tutar, faturalı hatlarda Turkcell faturasına yansırken, faturasız hatlarda TL bakiyesinden düşüyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Cep telefonunuzu satmadan önce yapmanız gereken 5 şey

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir