Chrome Enterprise Premium, Citrix platformunda

Google’ın kurumsal kullanıcılar için geliştirdiği tarayıcısı Chrome Enterprise Premium, artık Citrix Platform lisansı kapsamında sunulacak. Yapılan açıklamaya göre, bu yeni iş birliği ile Citrix müşterileri, web tabanlı uygulamalara daha güvenli ve maliyet etkin bir şekilde erişim sağlayabilecek. Citrix’in ana şirketi Cloud Software Group, Google ile olan mevcut iş birliklerini genişleterek Chrome Enterprise Premium’u Citrix platformuna entegre ettiklerini duyurdu. Bu entegrasyon sayesinde, şirketler Zero Trust (sıfır güven) güvenlik politikaları doğrultusunda özel ve SaaS tabanlı uygulamalara Chrome tarayıcısı üzerinden erişebilecek.
Gelişmiş güvenlik özellikleri ön planda
Citrix ve Google tarafından yapılan açıklamalarda, iş birliğinin özellikle güvenlik alanındaki katkılarına dikkat çekildi. Chrome Enterprise Premium’un tarayıcı tabanlı gelişmiş güvenlik özellikleri, Citrix platformunun kurumsal erişim çözümleriyle birleştirildiğinde aşağıdaki avantajları sunuyor:
Kötü Amaçlı Yazılım Tespiti: Oltalama, sosyal mühendislik ve zararlı yazılımlara karşı koruma.
Veri Koruması: Kurumsal bilgilerin dışa aktarılmasını ve yapay zekâ sistemlerine iletilmesini engelleyen veri kaybı önleme sistemi.
Merkezi Yönetim: Politika tabanlı yönetim seçenekleri ve entegre analizlerle tarayıcı yönetimini kolaylaştırma.
Güvenli Erişim: VPN ihtiyacını ortadan kaldıran, özel uygulamalara güvenli ve kesintisiz erişim imkânı.
Ortak yol haritası üzerinde çalışmalar sürüyor
Google ve Citrix ayrıca, Citrix Secure Private Access hizmetinin avantajlarını Chrome Enterprise ile daha da entegre hâle getirecek bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu özelliklerin doğrudan Citrix platformu üzerinden sunulması planlanıyor. Citrix Eş Başkanı Sridhar Mullapudi, iş birliği hakkında yaptığı açıklamada, Google ile olan ortaklıklarının genişlemesinin müşteri memnuniyetine katkı sağlayacağını vurguladı. Mullapudi, yeni entegrasyonla birlikte güvenlik, şeffaflık ve verimlilik konularında işletmelere daha yüksek standartlar sunacaklarını ifade etti. Google Chrome Küresel Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Adrienne McCallister ise bu iş birliğini “müşteriler için sadeleştirilmiş güvenlik ve gelişmiş koruma sağlayan bir kazan-kazan çözümü” olarak değerlendirdi.
Video: TCL onetouch 4022S tuşlu telefon
Yeni videolar için buradan abone olun!