Deezer’daki ilk Türk uygulaması ‘cubic.fm’

Açık Deezer platformu ile teknolojiden anlayan, yetenekli, ileri görüşlü yazılımcılara ve hizmet sağlayıcılara 30 milyon şarkılık kataloğunu kullanarak, uygulama geliştirme şansı sunan Deezer’ın App Studio’suna Türkiye’den geliştirilen ilk uygulama “cubic.fm” oldu.

Uygulama kullanıcının lokasyon, saat ve hava durumu bilgilerine göre uygun aktiviteleri listeleyip bunlarla uyumlu, farklı türlerde radyo kanalları öneriyor. Kullanıcılarına en uygun arka plan müziğini sunmanın yanı sıra, sosyal bir platform olmayı amaçlayan cubic.fm içerisinde bütün kullanıcılar sisteme şarkı ekleyebiliyor.

Eklenen bütün şarkılar algoritmik olarak kategorize edilip uygun radyo istasyonlarında, paylaşan kişinin adı ile beraber çalınıyor. Uygulama, bir başka sosyal unsur olarak da, Instagram üzerinde belirli etiketlerle paylaşılan fotoğrafları, seçilen aktivite ekranına taşıyarak tüm dinleyicilerle buluşturuyor. Bu yönüyle müzik dinleme deneyimini görselleştiriyor.

Dinlenme, çalışma, ev işi, güneşlenme, yürüyüş, konsantrasyon gibi 40 farklı aktivite ve bu aktivitelere uygun müzik türleri öneren cubic.fm, müzik ve teknoloji aşığı 4 Türk girişimci; Özgür Akçalı, Onur Yavuz, Barış Can Aktepe ve Erdem Gelal tarafından hayata geçirildi.

Deezer kullanıcıları cubic.fm uygulamasına http://www.deezer.com/app/cubicfm adresinden ulaşabilirler.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  LibreOffice'in yeni sürümü çıktı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir