Facebook’ta yardım isteyen vali yardımcısı kovuldu

Afganistan’da Helmand vali yardımcısı Muhammed Can Resulyar, Devlet Başkanı Eşref Gani’ye Facebook’ta mesaj yazarak yardım isteyince görevinden alındı.

Vali yardımcısı Resulyar, Taliban’a karşı harekete geçmesi için Devlet Başkanı Eşref Gani’ye 20 Aralık’ta Facebook’tan seslenmişti. Resulyar, “Helmand düşmek üzere” uyarısında bulunmuştu.

Facebook’taki mesajında iki gün içinde 90 güvenlik görevlisinin Taliban militanları tarafından öldürüldüğünü belirten Resulyar, durumun ciddiyetini aktarmak üzere Devlet Başkanı Eşref Gani’ye ulaşamadığını açıklamıştı. Bir Vilayet Encümen Üyesi vali yardımcısının işine son verildiğini doğruladı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, İller İdaresi Müdürü Abdul Hakim Sedikki, Afganistan Milli Güvenlik Konseyi’nin, ilgili resmi birime mektup yazarak, Resulyar’ın görevinden el çektirilmesini ve yerine başka bir vali yardımcısının atanmasını istediğini açıkladı.

İnternete de sızan mektupta devlet görevlerinin sosyal medyayı hükümeti eleştirmek amacıyla kullanmaları durumunda bunun ciddi sonuçlarına da katlanacakları ifade ediliyor. Helmand’la ilgili yazılan mesajın “Sorumsuz açıklamalar” içerdiği ileri sürülen mektupta, “Bu kabul edilemez bir durum” denildi.

Haber Merkezi

TechnoLogic Haber Merkezi; teknoloji, otomotiv, yapay zekâ ve dijital dönüşüm dünyasındaki küresel gelişmeleri, basın bültenlerini ve sektör gündemini anlık olarak takip eder. Yayınlanan tüm haber, analiz ve derlemeler; gazeteci Melih Bayram Dede yönetimindeki editoryal ekibimiz tarafından tarafsızlık, nesnellik ve habercilik etik ilkeleri çerçevesinde denetlenerek yayıma hazırlanır. 2012 yılının Şubat ayından bu yana bağımsız yayıncılığını sürdüren TechnoLogic'in güncel haber akışını sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, bülten ve görüşlerinizi iletisim@technologic.com.tr adresi üzerinden editoryal ekibimize iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir