Güneş lambası Afrikalı çocukların geleceğini aydınlatıyor

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, yoksulluk ve iklim değişikliğiyle mücadele eden SolarAid ile işbirliği yaparak, güneş enerjisiyle çalışan, dünyanın en hesaplı lambasını üretti. Özellikle Afrika’daki yoksul ve elektriğe erişimi olmayan bölgeler için tasarlanan güneş lambasının fiyatı sadece 5 ABD doları (15 TL).

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden birisi olan ve herkes için güvenilir yeşil enerji sağlama misyonuna sahip olan Yingli Solar, yoksulluk ve iklim değişikliğiyle mücadelede öncü uluslararası yardım organizasyonu SolarAid ile işbirliği yaparak Afrika’daki yoksul ve enerjiye erişimi sorunlu olan bölgelerdeki insanların hayatını kolaylaştırmak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan, dünyanın en hesaplı lambası SM100 modelini üretti.

Afrika’da 598 milyon insan karanlıkta

Güneş lambası, Yingli Solar Avrupa tarafından, İngiltere’deki bir tasarım ajansının desteğiyle üretildi. SolarAid’in amacı Afrika’da elektriğe erişimi kısıtlı olan 598 milyon kişiye elektrik götürmek ve Afrika’nın kırsal bölgelerinde kullanılabilecek, sağlam ve dayanıklı, aynı zamanda satış fiyatı 5 ABD dolarını geçmeyecek bir güneş lambası tedarik etmekti.

9 bin adet lamba Afrika’ya ulaştı

SolarAid CEO’su Nick Sireau: “10 yıl önce SolarAid’de çalışmaya başladığımda Afrika’da için üretilen lambaların fiyatı 25 ABD dolarını buluyordu. Geçen 10 yılda fiyatlar düştü ve SolarAid olarak dünyanın en ucuz maliyetli güneş lambasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Böylece Afrika’da evlerde artık gazyağı lambası kullanılmayacak. Gazyağı lambaları hem sağlığa zararlı hem de yangın çıkarma riski çok yüksek” dedi.

Afrika’da milyonlarca ev aydınlanıyor

SolarAid, Ağustos 2016 tarihinden itibaren Uganda, Malawi ve Zambiya’da 9 bin adet güneş lambasının dağıtımını gerçekleştirdi. Nick Sireau, lambaların güneş ışığı ile şarj olduktan sonra 5 saatten uzun süre parlak ışık verdiğini belirterek “Lambayı masa lambası olarak kullanmak mümkün, ayrıca duvara da asılabiliyor. Dikdörtgen tasarımı sayesinde ayaklarından bağımsız olarak kullanılabiliyor ve ellerin serbest kalması gerektiğinde bir bantla kafa lambasına dönüştürülebiliyor” diye konuştu.

İlginizi çekebilir:  Apple'ın randevu sistemi dava konusu olabilir

Çocuklar ders çalışabilecek

Yingli Solar Avrupa Genel Müdürü Darren Thompson: “Afrika’daki milyonlarca yoksul aileye güvenilir ışık kaynağı olacak bu lamba sadece hayatları kurtarmakla kalmayacak, gece karanlığında ışık vererek çocukların eğitimine de katkıda bulunacak. Bu projede SolarAid için mümkün olabilecek en düşük fiyattan dayanıklı ve yüksek kaliteli güneş lambası üretmekten gurur duyuyoruz. Elektrikten yoksun yaşayan milyonlarca insanın yaşam kalitesi bu sayede artacak. Yingli Solar olarak ‘Herkes İçin Güvenilir ve Hesaplı Yeşil Enerji” misyonumuzu bu proje ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir