HP OMEN Transcend 14

HP OMEN Transcend 14 | Dünyanın en hafif dizüstü oyun bilgisayarı

HP’nin CES 2024‘te dünyanın en hafif dizüstü oyun bilgisayarı olarak lanse ettiği OMEN Transcend 14 test etmem için bir süre misafirim oldu. HP, bu bilgisayarı öncelikle içerik oluşturucular ile AAA oyunlarını her yerde oynamak isteyenler için tasarlamış.

Sorunsuz oyun deneyimi

Yüksek grafik kalitesine sahip AAA oyunlarını sorunsuz oynatan ve özellikle video içerik üreticileri için mobil bir iş istasyonu gibi kullanılabilecek olan OMEN Transcend 14, şimdiden büyük ilgi göreceğe benziyor.

HP OMEN Transcend 14

 

Üretkenlik ve eğlence bir arada

Her zaman her yerde üretkenlik ve eğlence için yüksek performans arayanlar için geliştirilen OMEN Transcend 14 ile gelişmiş bir oyun bilgisayarının performansı daha kompakt cihazda bir araya gelmiş.

Ağırlığı sadece 1637 gram

Ultra ince, sadece 19 mm inceliğinde ve dayanıklı alüminyum kasalı olarak tasarlanan bu oyun bilgisayarının ağırlığı sadece 1637 gram.

HP OMEN Transcend 14

14 inç inç HDR OLED ekran

Üründe, IMAX Enhanced sertifikasına sahip 2,8K, 120Hz, 0,2 ms yenileme hızı ve 500 nit parlaklık sunan 14 inç HDR OLED ekran var.

2TB’a kadar veri depolama alanı

Intel Ultra 9 işlemciden güç alan bu oyun canavarının bana gelen versiyonunda PCIe Gen4 1TB SSD bulunuyordu. Ancak kullanıcılar 2TB versiyonları da satın alabilecek. Böylelikle içerik üreticileri video arşivlerini, oyuncular oyun kütüphanelerini yanlarında taşıyabilecek.

HP OMEN Transcend 14

LPDDR5x-7467 RAM

Yine bana gelen üründe 32GB LPDDR5x-7467 RAM mevcuttu. Bu RAM miktarı hem iş hem de eğlence amaçlı kullanımlar için fazlasıyla yeterli.

Özel soğutma sistemi

OMEN Transcend 14 oyun bilgisayarında özel bir soğutma sistemi kullanılmış. Intel hiperbarik soğutma teknolojisi ve OMEN Tempest Cooling Go teknolojilerinin sonucu olarak en çok performans gereken anlarda bile serinlik elde edilmiş.

İlginizi çekebilir:  Teknoloji fuarı CeBIT Almanya'da kapılarını açtı

HP OMEN Transcend 14

RTX 4070 grafik işlemci

Yapay zekâ destekli DLSS 3.5 ve yapay zekâ ile geliştirilmiş ışın izleme özelliğine sahip NVIDIA GeForce RTX 4070 grafik işlemciyle gelen bu bilgisayar, yapay zekâ optimizasyonu sayesinde daha az güç tüketerek, daha fazla performans sunuyor.

Tek şarjla 11,5 saat oyna

Yetenekleri cüssesinden büyük bu oyuncu bilgisayarı, tek şarjla 8 saatten fazla pil ömrü sunuyor ve Eco Mod açıkken 11,5 saat (MobileMark) oyun oynanabiliyor. 140W USB Type-C adaptörüyle 30 dakikada yüzde 50 şarj oluyor.

HP OMEN Transcend 14

4 bölgeli RGB aydınlatmalı klavye

OMEN Gaming Hub ile yönetilebilen ve özelleştirilebilen aydınlatmalı klavye, bu bilgisayarı daha da keyifli hale getiriyor. HyperX Alloy serisi oyun klavyelerinden esinlenilen klavyede Vivid 4 bölgeli RGB aydınlatma efekti var.

HyperX Cloud III ile doğrudan bağlantı

HyperX ses teknolojileriyle desteklenen OMEN Transcend 14, oyuncular optimize edilmiş bir ses deneyimi sunuyor. OMEN Transcend 14’te beğendiğin bir özellik ise HyperX Cloud III kablosuz kulaklık için yerleşik “dongle” ile gelmesi. Böylece herhangi bir özel “dongle” kullanmadan bilgisayarınızı kulaklık ile kullanabiliyorsunuz. Bir bilgisayar üreticisiyle, kulaklık üreticisi arasında kullanıcı lehine güzel bir iş birliği olmuş.

HP OMEN Transcend 14

Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4

Daha sağlıklı kablosuz veri aktarımı için OMEN Transcend 14 oyuncu bilgisayarında yeni nesil Wi-Fi 7 teknolojisi kullanılmış. Önceki teknolojilere göre 4,8 kat daha hızlı, 100 kat daha düşük gecikme süresi ve 5 kat ağ kapasitesi sunan Wi-Fi 7 teknolojisi bu bilgisayarı güçlü kılan özelliklerden. Cihazda kablosuz iletişim teknolojilerinden Bluetooth’un da 5.4 versiyonu tercih edilmiş.

Adını daha çok duyacağız

Sonuç olarak, HP OMEN Transcend 14 oyun bilgisayarı 14 inç ekran boyutundaki kasaya, güçlü bir oyun bilgisayarının performansını sığdıran cihaz olarak takdirimi kazandı. HP OMEN Transcend 14, ince ve hafif olması, kolay taşınabilmesi nedeniyle önümüzdeki dönemin çok tercih edilen oyun bilgisayarlarında olmaya aday.

HP OMEN Transcend 14 videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

5/5 - (1 vote)

Yazar: Melih Bayram Dede

TechnoLogic'in Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Gazeteciliğe 1993’te başladı. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptı, TV programları hazırlayıp sundu. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir