İnternetten satışlar yüzde 9 arttı

limango, Ramazan ayında satışlarını % 9 artırırken, tüketiciler en çok  “mutfak ürünleri, pijama, gecelik ve terlik” satın almayı tercih etti.

limango, arabulvar, OGLİ e-Solutions Platform Genel Müdürü Gülfem Toygar, satış istatistiklerine dayanarak, Ramazan alışverişlerini değerlendirdi.

Bir aylık ramazan süresince limango, bir önceki aya göre satışlarında yüzde 9’luk bir artış yakaladı. Satışların önemli bir bölümünün gece yarısına, yani sahura denk geldi. limango özel alışveriş sitesinden Ramazan ayında normal bir döneme kıyasla gece yarısı alışverişlerinde % 11 oranında artış gerçekleşti.

Gülfem Toygar, bunun sebebini, sıcak yaz günlerinde oruç nedeniyle kapalı alanların tercih edilmesi, ev ve ofiste geçirilen sürenin uzaması, haliyle internet kullanımın da artması olarak açıkladı.

Peki, Ramazan süresince tüketiciler limango’dan en çok neleri satın almayı tercih etti? Yine limango’nun satış istatistikleri ilginç sonuçlar ortaya koydu.  Ramazan süresince limango’nun en çok talep gören kampanyaları tekstil, ayakkabı ve ev dekorasyon kategorilerinden oldu.

Gülfem Toygar bunu, özellikle bayram tatili için hem ihtiyaç hem de hediye amaçlı alışverişin tetiklemesine bağlıyor.

En çok talep gören ürünler ise yine Ramazan ayının ruhuyla bağdaşıyor: “Mutfak ürünleri, pijama, gecelik ve terlik”.

Ramazan sonu ve bayram döneminde tatil yörelerindeki satışlarda kalabalıkla orantılı hissedilir bir artış gerçekleşmezken, İç Anadolu ve Doğu Anadolu illerinde durum farklıydı. Bu dönemi akraba ve ailelerinin yanında geçiren tüketicilerin internetteki ürün firsatlarını daha iyi değerlendirdikleri gözlemlendi.

Ramazan boyunca mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde de yine bir önceki aya göre hissedilir bir artış dikkati çekti.  Mobil üzerinden yapılan online alışverişlerde % 10 oranında yaşandı.

Gülfem Toygar, limango’da en çok alışveriş ve ziyaretin ise Ramazanın son iki haftası ve bayram döneminde olduğunu vurguladı.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Facebook, Sanal Gerçeklik Uygulaması Spaces’i tanıttı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir