iPhone’cular kendini beğenmiş, Android’ciler içe dönük ve sakin

Bilim adamları iPhone, Android ve BlackBerry sahiplerinin alışkanlıklarını belirledi. Araştırmalar, “Elmacılar” ile “Droidler”in iki farklı karakter tipi olduğunu doğruladı.

Araştırmalar, iPhone ve Android kullanıcılarının birbirinden tamamen farklı olduğunu resmen teyit etti. TalkTalk Mobile şirketi analistleri, Apple, Android ve BlackBerry akıllı telefonları kullanıcılarının alışkanlıklarını inceledi ve bu markaların takipçileri hakkında sonuç çıkardı.

Analiz, iPhone sahiplerinin imajına ve dış görüşüne daha fazla dikkat ettiğini, giyimine ve bakıma daha fazla para harcadığını gösterdi. Ayrıca, kendini beğenen tip olduğu ve diğer marka telefonların sahiplerine göre kendilerini daha cazip sandığı belirtildi.

Daha fazla seyahat yapıyor ve sosyal medyada yazışıyorlar. Yöneticilerinin kendilerine verdiği değerden memnunlar. TalkTalk Mobile, Android sahiplerinin, daha iyi tavırlara sahip olduğunu ve daha iyi yemek yaptığını açıkladı. Ayrıca, diğerlere göre daha çok televizyon izliyor ve daha çok alkol tüketiyorlar.

BlackBerry sahipleri ise daha çok iş adamları olarak gösterildi. Daha fazla para kazanıyor, daha fazla mesaj ve e-posta gönderiyorlar. Diğerlere göre daha fazla uzun vadeli ilişkilere yatkınlar. Ayrıca daha fazla arkadaşa sahip olan bu kişiler, daha fazla telefonla arıyor ve aranıyorlar.

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, ankete katılanlar, kendilerini tamamıyla farklı görüyor. Araştırma, iPhone sahiplerinin kendilerini kendine güvenen, cesur, hırslı ve parlak olarak gördüğünü gösterdi. Android takipçileri kendilerini yumuşak, içine dönük ve sakin olarak tarif ediyor. BlackBerry sahipleri ise kendilerini gürültülü ve enerjik olarak görüyor.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Samsung Galaxy S4, ayda 25 TL’ye Avea’da

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir