İSPARK otoparkları akıllı cep uygulamasında

İstanbul Otopark İşletmeleri’nin (İSPARK) akıllı cep uygulaması, sürücüleri otopark yeri arama derdinden kurtararak, en yakın otopark alanına yönlendirecek.

İSPARK’tan yapılan açıklamaya göre, İSPARK, kent genelinde 100 bin kapasiteyle bin noktada hizmet verdiği otopark alanlarını akıllı telefona taşıdı. BELBİM iş birliğiyle hazırlanan akıllı cep uygulamasıyla sürücüler otoparklara rahatça ulaşabilecek ve seyir halinde en yakın otopark alanı navigasyonla bulunabilecek.

Kent genelinde sürücüleri gereksiz otopark yeri arama derdinden kurtaran uygulama, personellerin kullandığı teknik donanımlı el terminalleriyle anlık olarak güncellenecek.

Uygulamayı indiren kullanıcılar bulundukları noktaya en yakın otoparkları görebilecek. Özellikler kısmından açık, katlı ya da yol üstü otoparkları seçilebilecek. Harita ya da uydu görüntüsü seçeneği bulunan uygulama, navigasyon özelliğiyle rota çizilerek sürücülerin otoparkı rahatça bulmasına imkan sağlayacak.

iPhone, iPad ve Android tabanlı akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlar için üretilen uygulamada otoparkların teknik özellikleri, boş veya doluluk oranları, fiyat tarifeleri ve ulaşım bilgileri de bulunacak.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sürücülerin daha rahat ve güvenli park edebilmeleri için teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı cep telefonları için BELBİM’le geliştirdiğimiz mobil uygulamayla vatandaşlarımızı otopark arama derdinden kurtarıyoruz. Dünya kentlerinde parklanmayla ilgili uygulanan son teknolojik sistemleri kentimize kazandırıp, faydalı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Philips HUE artık Türkiye’de

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir