Kaza Tespit Tutanağı uygulaması iPhone’da

Anadolu Sigorta ve yenilikçi teknolojilerin lideri Avea; maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin trafik polisini beklemeden, gerekli işlemleri hızlıca tamamlayıp olay yerinden ayrılabilmelerine imkan tanıyan “Kaza Tespit Tutanağı” uygulamasını şimdi de iPhone akıllı telefon kullanıcılarına sundu. Uygulama ilk kez geçtiğimiz yıl android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonlarında kullanılmaya başlanmıştı.

Anadolu Sigorta’nın Avea ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda, akıllı cep telefonuna taşınan kaza tespit tutanağı uygulaması sayesinde sürücüler; önceden girilmiş bilgileri kullanıp, kaza mahallinde bulunan araçlarının fotoğraflarını çektikten sonra, araçlarını daha güvenli bir yere park edip, hızlı ve kolay şekilde tutanak formunu doldurabiliyorlar.

Anadolu Sigortalı olma ayrıcalığını yaşatmayı amaçlayan uygulamadan faydalanacak olan iPhone akıllı cep telefonu kullanıcıları, uygulamanın son derece pratik ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde, zaman kaybetmeden, hızlı bir şekilde kaza tespit sürecini tamamlayabilecekler.

Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Kullanıcılar uygulamayı Apple Store’dan ücretsiz indirdikten sonra; formda isim adres, telefon numarası gibi alanları önceden doldurabiliyorlar. Bu ihtiyaç anında zaman kazandırması açısından tavsiye ediliyor. Kaza anında, GPS yardımı ile kaza yeri otomatik olarak forma yansıtılıyor.

Kullanıcılar kazanın nasıl olduğu gibi kısımları ise önceden hazır olan başlıkları işaretleyerek girebiliyorlar. Tutanakta yer alan ve çizim yapılmasını gerektiren kısımlar ise fotoğraf çekimi ile kimseye ihtiyaç duymadan zahmetsizce çözülüyor.

Formda, çarpışma yerinin ve anının taslağı çizilebiliyor ya da bu işlem cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliğinden yararlanılarak yapılabiliyor. Taslak çizimi sırasında arka planda kazanın yapıldığı sokağın harita olarak yer alması ise kroki çizimini ortadan kaldırılıyor. Ama kullanıcı eğer isterse arka plandaki haritayı temizleyerek krokiyi kendisi de çizebiliyor.

Son aşamada ise sürücüler; imzalama işlemini de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Bütün bilgiler tamamlandığında form oluşturularak Anadolu Sigorta Hasar İletişim Merkezi ve her iki sürücünün e-posta adresine veya manuel olarak girilen e-posta adresine gönderilebiliyor. E-posta gönderme işleminin yapılabilmesi için tutanağı düzenleyen sürücünün telefonunda ilgili e-posta kutusunun bulunması yeterli.

İlginizi çekebilir:  Yazıcıdan çıkarılan ilk tabanca denendi

Uygulama 3G/WiFi  Internet bağlantısı, GPS ve kamera özellikleri bulunan, Android ve iPhone akıllı cep telefonlarda kullanılabiliyor.

Avea Ar-Ge merkezi bünyesinde faaliyet gösteren AveaLabs’te geliştirilip hayata geçirilen ilk proje olma ünvanını taşıyan uygulama; maddi hasarlı trafik kazalarında gereksinim duyulan kaza tespit tutanağının hazırlanma sürecini minimuma indirerek, Anadolu Sigorta müşterilerinin hayatına kolaylık getiriyor. Kaza tespit tutanağının cep telefonlarına taşınması ile teknolojinin sokaktaki insanla olan mesafesi azaltılarak, insanlar teknolojiye değil, teknoloji insanlara götürülmüş oluyor.

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir