DRAM

Kingston Technology 2019’un en iyi DRAM modülü tedarikçisi

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company Inc., analiz şirketi Trendforce’un (eski adıyla DRAMeXchange) gelirleri dikkate aldığı son araştırmasında dünyanın en iyi üçüncü taraf DRAM modülü tedarikçisi seçildiğini duyurdu. TrendForce’a göre Kingston, tahmini olarak 12,9 milyar USD gelirle, %80,33 pazar payı ile pazardaki 1 numaralı konumunu koruyor. Kingston, TrendForce tarafından 2019 yılı sıralamasındaart arda 17. kez ilk sıraya layık görüldü.

TrendForce, DRAM fiyatlarının 2019’da hem sunucular hem de müşteriler tarafından gelen zayıf talep ile birleşen bol arz nedeniyle daha düşük olduğunu ve dolayısıyla da birçok modül üreticisi için daha az gelir sağladığını belirtiyor. Araştırmacılara göre Kingston, bu gidişata karşı çıkan ve pazar payını arttırabilen birkaç üreticiden biriydi. Kingston esnekliğini korumak için ortakları ve müşterileri ile yakın ilişkiler kurarak onların sürekli değişen ihtiyaçlarına ve piyasa koşullarına uyum sağlarken rekabet avantajını da sürdürüyor.

Sektör, 8 Gbit yoğunluklu DDR4 çiplerini kullanarak oluşturulan mevcut bellek modüllerinden 16 Gbit’e geçerken, Kingston, müşterilerine yardımcı olmak ve onların bu yeni yüksek yoğunluklu çiplerin eski platformlardaki uyumluluğuyla ilgili endişelerini gidermek için hazır durumda. 16 Gbit DRAM üretmek için gereken yeni yonga litografisi son nesil 8 Gbit’e göre güç tasarrufu sağlayarak mobil sistemlerdeki pil ömrünün uzamasını sağlıyor ve veri merkezlerinde maliyetleri düşürerek modül başına kapasiteyi artırıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında tescilli 64GB DIMM’leri göndermeye başlayan Kingston ayrıca Temmuz 2020’de 16Gbit çözümleri içerecek şekilde tüm Server Premier ürün serisini de yeniledi.

“TrendForce’un bulguları, şirketin devam eden büyümesini ve DRAM çözümlerinin lider üçüncü taraf üreticisi olarak konumunu yansıtıyor” diyen Kingston DRAM İşletme Müdürü Mike Mohney sözlerini şöyle sürdürüyor: “Pazardaki lider konumumuz, ortaklarımız ve satıcılarımızla yakın ilişkiler kurmamıza, müşterilerimizi 16 Gbit modüllere geçiş konusunda eğitmemize ve rehberlik etmemize olanak tanıyor. Sektördeki yeni gelişmeler, bulut bilişim, uç veri merkezleri ve 5G ağlarının daha da büyümesini sağlıyor.”

İlginizi çekebilir:  Siemens'ten yenilikçi teknolojilere sahip akıllı ocak

Fitbit Versa 2 akıllı saat incelemesi

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir