8 yıllık birikim KONDA İNTERAKTİF ile ekranda

KONDA BAROMETRESİ kapsamında son 8 yılda 85 araştırmayla 230 bini aşkın kişiyle görüşen, birbirinden farklı 50’den fazla konuyu inceleyen KONDA, veri tabanını geniş kitlelerle paylaşmak üzere, etkileşimli veri görselleştirme sistemi olan KONDA İNTERAKTİF’i kamuoyuna açtı.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, şunları söyledi: “KONDA olarak her bireyin, aktörün ve kurumun toplumsal yapıyı anlaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz KONDA BAROMETRESİ kapsamında 8 yılda 85 araştırmayla 230 bini aşkın kişiyle görüştük; siyasetçi, yatırımcı, finans uzmanı, holding yöneticisi, bürokrat, akademisyen, medya mensubu veya teknokrat her kesimden herkes için verisi ve sözü olan KONDA VERİ AMBARI’nı oluşturduk. Biz bu verileri kullanarak, başta abonelerimiz olmak üzere tüm kamuoyuna analizler ve yorumlar sunuyoruz. Ayrıca, araştırmaların veri setlerini de web sitemizden paylaşıyoruz.

Bekir Ağırdır - KONDA

Bilgi üreterek katkıda bulunmayı kendimize görev edindik

Dünya küresel ara buzul dönem olarak tarif edebileceğimiz şu günlerden geçerken, ülkemizde bu sürecin bilgi toplumuna geçiş yönündeki çabalarla daha verimli atlatılabileceğine inanıyoruz. KONDA olarak, sürece ve aktörlere, bilgi üreterek katkıda bulunmayı kendimize görev edindik. Tam da bu nedenle olabildiğince çok bilgiyi, uygulamayı ve raporu kamuoyu ile paylaşmaya, verilerimizi akademik kurumlara, üniversitelere ve ilgilenenlere açmaya çalışıyoruz.

Bu bakış açısıyla verilerimizi ilgilenen herkesin incelemesini ve kendi ilgi alanına dair bulgularını ortaya çıkarmasını istiyoruz. Bunun için de etkileşimli veri görselleştirme sistemimiz olan KONDA İNTERAKTİF’i (interaktif.konda.com.tr) kamuoyunun incelemelerine sunuyoruz. Bir araştırma kurumu tarafından ülkemizde benzeri yapılmamış, dünyada da örneği çok nadir görülebilen böylesi bir kamusal hizmeti gerçekleştirmekten memnunuz.”

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Yenilenen Škoda Kamiq ve Scala Türkiye’de satışa çıktı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir