CECONOMY AG

MediaMarkt’ın bağlı olduğu CECONOMY, Üçüncü Çeyrek Raporu’nu açıkladı

MediaMarkt’ın bağlı olduğu CECONOMY AG, 2022/23 mali yılının üçüncü çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek bir satış performansı sergileyerek, %7,4’lük bir artış elde etti. Bu başarıyla birlikte, holding bünyesinde 3.çeyrekteki toplam satışlar 4,5 milyar Euro’ya ulaştı.

Geniş ürün yelpazesiyle teknolojiseverlere konforlu alışverişin keyfini sunan MediaMarkt’ın bağlı olduğu CECONOMY, 2022/23 mali yılının üçüncü çeyrek raporunu açıkladı. CECONOMY’nin paylaştığı rapora göre MediaMarktSaturn Grubu, 2022/23 yılının üçüncü çeyreğinde kur etkilerinden ve portföy değişikliklerinden arındırılmış satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre %7,4 artırarak yaklaşık 4,5 milyar Euro’ya yükseltti. Grubun konsolide rakamlarında FAVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kazanç), üçüncü çeyrekte 43 milyon Euro artarak 60 milyon Euro seviyesine ulaştı. Dokuz aylık dönemde ise FAVÖK, 149 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, 2022/23 mali yılının ilk dokuz ayı dikkate alındığında, 16,9 milyar Euro gibi bir satış hacmine ulaşılarak bir önceki mali yılın aynı dönemine kıyasla %5,9’luk bir artış sağlanmış oldu.

“Son çeyrekte sergilediğimiz performans ile gurur duyuyoruz”

CECONOMY AG CEO’su Dr. Karsten Wildberger, rapordan elde edilen sonuçlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Son çeyrekte sergilediğimiz performans ile gurur duyuyoruz. Müşterilerimizin faydasına odaklanan stratejimizi başarıyla uygulanma konusunda büyük ilerleme kaydettik. Finansal başarımız da bunun bir sonucu. Almanya ve İtalya’da yeni mağaza formatlarını hayata geçirdik ve pazaryeri satışlarımızı belirgin ölçüde artırdık. Müşteri odaklı bir hizmet platformuna dönüşme yolunda önemli adımlar atıyor, Avrupa’nın önde gelen tüketici elektroniği tedarikçisi olarak konumumuzu güçlendiriyoruz. Şirketimizin şu ana kadar bu mali yılda kaydettiği performans göz önüne alındığında, son çeyreğe ilişkin olarak kendimize güveniyoruz ve yılın tamamı için de büyüme hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Doğu Avrupa bölgesi büyüdü

CECONOMY’nin farklı segmentlerdeki iş performansı üçüncü çeyrekte büyük ölçüde olumlu oldu. Başta Almanya ve Avusturya olmak üzere, DACH bölgesindeki müşteri talebi yeniden toparlandı. Bununla birlikte, Hollanda’da Hizmetler ve Çözümler segmentindeki güçlü talep sayesinde satışlarda artış kaydedildi. Türkiye pazarındaki etkileyici büyüme sayesinde Doğu Avrupa bölgesinde de önemli bir büyüme gerçekleşti.

İlginizi çekebilir:  Snowden'a Almanya'dan 'şeffaflık' ödülü

DACH bölgesinde güçlü müşteri talebi

DACH bölgesindeki MediaMarktSaturn müşterilerinin, fiziksel mağazalarda yaptıkları harcama üçüncü çeyrekte arttı. CECONOMY Almanya’daki mağazalarının satışlarını %8,2 artırdı. Şimdiye kadar DACH bölgesindeki mağazaların üçte birinden fazlası modernize edildi ve ilgili bölgedeki müşteri ihtiyaçlarına en uygun boyut ve konseptlere sahip yeni mağaza formatlarına dönüştürüldü.

Çevrim içi satışların toplam gelir içindeki payı arttı

Aynı zamanda, CECONOMY’nin çevrim içi iş kolunda da önemli gelişmeler kaydedildi. Geçen yıla göre daralan çevrim içi pazarda, CECONOMY ve MediaMarktSaturn’ün çevrim içi iş kolları, üçüncü çeyrekte 947 milyon Euro satış elde etti. Bu rakam bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla daha düşük olup, çevrim içi satışların toplam satışlar içindeki payı, geçen yılki %22,9 seviyesinden %20,4 seviyesine geriledi. Müşteriler, çevrim içi platformdan sipariş verme ve ardından mağazadan teslim alma eğilimini sürdürdüler. Bu sayede, mağazadan teslim alma oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 3 puanlık artışla %41’e yükseldi.

Hizmetler ve Çözümler iş kolundaki satışların payı %6,5’e yükseldi

Hizmetler ve Çözümler iş kolu üçüncü çeyrekte, toplam satışların %6,5’ine eşit olacak şekilde 302 milyon Euro satış gerçekleştirdi. 2022/23 yılının ilk dokuz ayında Hizmetler ve Çözümler satışları %8,5 oranında artarak yaklaşık 1 milyar Euro’ya ulaştı.

Müşteri memnuniyetinde Net Tavsiye Skoru 55’e ulaştı

Tüm bu olumlu gelişmeler, CECONOMY’nin gelecek beklentilerini de olumlu bir şekilde etkiledi. Müşteri memnuniyeti konusunda da oldukça önemli gelişmeler kaydeden şirketin Net Tavsiye Skoru (Net Promoter Score), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 55’e ulaştı. Bu, CECONOMY ve MediaMarktSaturn’un müşteri deneyimini sürekli olarak iyileştirme çabalarının bir sonucu olarak kaydedilen önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti. CECONOMY AG’nin son çeyrekte elde ettiği başarılar ve gelecek beklentileri, Avrupa’nın önde gelen tüketici elektroniği şirketi olarak konumlarını daha da güçlendirdiğini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak büyümeye devam etmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Tahminler daha pozitif bir görünüm doğrultusunda güncellendi

Mali yılın ilk dokuz ayındaki başarılı seyir dikkate alındığında, CECONOMY, 2022/23 mali yılının sonunda MediaMarktSaturn geneli için satışlarda ılımlı bir artış, ve FAVÖK’te de iyileşme bekliyor. Bu durum, makroekonomik koşulların beklenenin aksine tüketici elektroniği pazarında ciddi bir daralmaya sebep vermeyeceği ve ancak küçük bir daralma beklenebileceği varsayımına dayanıyor.

Aidatsız alarm sistemi | Yale Sync Akıllı Ev Alarmı incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir