TechnoLogic

Mobil cihazlar Intel Core M işlemci ile kanatlanacak

Tablet inceliğindeki fansız tasarımını mükemmel görünüm, performans ve pil ömrü ile harmanlayan yeni Intel Core M işlemci, harcadığı 4.5 watt’lık güç ile Intel tarihindeki en yüksek enerji tasarrufu sağlayan Intel Core işlemcisi olma unvanını taşıyor. Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Toshiba’nın da aralarında bulunduğu markalar yeni Intel Core M tabanlı 2’si 1 Arada bilgisayarlarını Ekim ayından itibaren pazara sunacak.

Intel, dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve ev gereçleri fuarı IFA’da, aralarında Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Toshiba’nın da bulunduğu 2’si 1 Arada cihaz üreticilerine yönelik tasarladığı Intel Core M işlemcisini tanıttı. Mobilite ve performansın kusursuz birleşimiyle ortaya çıkan yeni işlemci, fansız ve en ince ultra-mobil cihazlar için üstün performans sağlıyor. Intel Core M işlemci, tablet inceliğindeki cihazları Intel Core düzeydeki performansı ile güçlendirirken, pil ömrünü dört yıl önceki sistemlere oranla iki katına çıkarıyor.

Daha fazla pil ömrünün yanı sıra daha fazla performans

Intel Core M serisi, 4. nesil Core işlemciler ile kıyaslandığında yüzde 50 daha hızlı işlem performansı ve yüzde 40 daha yüksek grafik performansı gösteriyor. Daha eski bilgisayarlara sahip olan kullanıcılar, performans artışını çok daha kayda değer şekilde deneyimleyecekler. Örneğin; Intel Core M serisi, dört yıllık bilgisayarlara göre iki kata kadar daha hızlı işlem ve yedi kata kadar daha iyi grafik performansı sergiliyor.

Intel, 2013 yılında pil ömründe firma tarihindeki en büyük iyileştirmeyi başarmıştı. Intel Core M işlemci ve platformunun güç tüketimi, çıtayı daha da yükseğe çıkartarak pil ömrünü artırdı. Intel Core M, sekiz saatten daha uzun video izlenebilme özelliği ile bir önceki nesil Core işlemcilere göre yüzde 20 (1,7 saat) daha uzun pil ömrü sunuyor ve dört yıllık bilgisayarlara kıyasla pil ömrünü ortalama ikiye katlıyor.

İnce ve fansız 2’si 1 Arada bilgisayarlar 2014 ve devamında geliyor

Yüzde 50 daha küçük boyuttaki 4,5 watt’lık Intel Core M işlemciler, önceki nesillere göre yüzde 60 daha az termal güce sahip. Bu sayede üreticiler, bugünün en ince dizüstü bilgisayarlarından ve AAA pillerinden daha ince 9 mm’lik şık ve fansız tasarımlarını dizayn edebilicekler. Hâlihazırda yirmiden fazla Intel Core M tabanlı ürün üzerinde çalışılıyor. Intel Core M işlemci tabanlı ilk ürünler bu yıl sonuna kadar raflardaki yerini alacak. Aralarında Acer, ASUS, Dell, HP ve Lenovo’nun da bulunduğu üreticiler, yakında satışa sunulacak olan Core M işlemci tabanlı ürünlerini IFA’da sergilediler.

Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kişisel Bilgisayarlar Bölümü Genel Müdürü Kirk Skaugen, “Çok uzun süredir son kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak ve mobil bilişimi dönüştürmek için çalışıyoruz. Yeni Core M işlemcinin tanıtımı bu yolculukta önemli bir kilometre taşı. 2’si 1 Arada ürünler için tasarlanan ilk ürün ailesi olan Core M, dünyanın en ince dizüstü bilgisayarları ve en yüksek performanslı tabletlerini tek bir cihazda sunmayı vaad ediyor” diye konuştu.

Çatışmalara Hizmet Etmeyen (Conflict-Free) İşlemci ve Diğer Özellikler

Yazıyı Oylayın
Exit mobile version