Nutanix

Nutanix’ten karma ve çoklu bulut ortamları için yeni platform

Hibrit ve çoklu bulut bilişimin lideri Nutanix, bugün ilk buluttan bağımsız çoklu veritabanı yönetim çözümünü piyasaya sürdüğünü duyurdu. Era 2.0, operasyonları kolaylaştırmak için Nutanix veritabanı yönetimi çözümünü bulutlara ve kümelere genişleterek, BT ve veritabanı ekiplerinin ölçekleme becerilerini artırarak maliyetlerini azaltıyor.

Buna ek olarak Nutanix, Postgres ve SAP HANA için genişletilmiş desteğin yanı sıra lider küresel teknoloji şirketi HCL ile Era 2.0 tarafından güçlendirilmiş ortak bir çözümün duyurusunu gerçekleştirdi.

Era, BT ekiplerinin sunduğu veritabanı hizmetleri ve yaşam döngüsü yönetimine tek tıklama ve görünmez operasyon kolaylığını getirerek, veritabanının hizmet olarak sunulmasını sağlıyor. Çözüm Postgres ve SAP HANA’ya ek olarak Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL ve MariaDB gibi çok sayıda veritabanını destekliyor.

Nutanix Era, Veritabanları ve Nutanix Kritik İş Uygulamaları Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Bala Kuchibhotla, “Şirketler hibrit ve çoklu bulut stratejilerini desteklemek için ideal teknoloji çözümlerinin peşinde. Ancak bazı sağlayıcılar uygulamada mobilite sunsa bile, çoklu bulut veritabanı yönetimi söz konusu olduğunda fazla bir yenilik görmedik” diyor. “Nutanix Era, hibrit ve çoklu bulut vaadini gerçeğe dönüştürmek için buluttan bağımsız çoklu veritabanı yönetimi sağlama vizyonumuzu yerine getiriyor.”

HCL Technologies Kurumsal Başkan Yardımcısı ve BT Hizmetleri CTO’su Kalyan Kumar da şunları söylüyor: “HCL’de hizmet olarak güvenli, ölçeklenebilir ve buluta hazır veritabanıyla müşterilerimizin verilerini ve altyapılarını hızla modernize etmelerine yardımcı oluyoruz. Nutanix Era ve HCL platformu tarafından desteklenen ve sektörde beğeniyle karşılanan hizmetlerimiz, kurumlara birinci sınıf otomasyona dayalı veritabanı platformu sağlayacak. Nutanix ile iş birliğimiz uzun süredir devam ediyor. SKALE DB ile müşterilerimizin veri kaynaklarını optimize etmelerine ve dijital girişimlerini desteklemelerine yardımcı olmayı sürdüreceğiz.”

Era, Nutanix’in buluta hazır veritabanı hizmetlerinin esnekliğini HCL yazılımının ölçeklenebilirliği ve performansıyla birleştirerek basitleştirilmiş veritabanı yönetimi sunuyor. Duyurulan yenilikler şöyle sıralanıyor:

Dağıtılmış Kümelerde ve Bulutlarda Basitleştirilmiş Veritabanı Yönetimi

Nutanix Era 2.0, müşterilerin tutarlı araçlar, standartlar ve güvenlik politikalarıyla birden çok bulutta veritabanı sağlamasına ve yönetmesine olanak tanıyarak, çevikliği artırmak ve maliyeti en aza indirmek üzere her veritabanı için doğru bulutu seçebilme esnekliği sunuyor. Era 2.0 ayrıca birden fazla dağıtılmış küme ve veri merkezi arasında operasyonel kolaylık sağlayarak tek tıklamayla provizyonlama, klonlama ve yama uygulama olanağına sahip. Bulutlar arası kesintisiz veri hareketiyle operasyonu basitleştirmeye ve maliyetleri en aza indirmeye ek olarak Era 2.0, kapasite artışı için genel buluttan yararlanma, geliştirme / test, kapasite iyileştirme ve veri tabanlarının performansını uzaktan optimize etme gibi yeni kullanım olanaklarıyla birlikte geliyor.

İlginizi çekebilir:  IFS, EAM yazılım sağlayıcısı ULTIMO şirketini satın alıyor

Geniş Ölçekte SAP HANA Desteği

Nutanix, Era’nın yeteneklerinin önde gelen ilişkisel veritabanı motorlarından biri olan SAP HANA için genişletildiğini duyurdu. Böylece müşteriler, SAP HANA dağıtımlarını tek tıkla yönetebilme ayrıcalığından faydalanabilecekler. Nutanix, SAP iş uygulamaları ve SAP HANA’daki SAP veri depolama çözümleri için dağıtımları basitleştiren, SAP HANA ölçek büyütme ve dışa ölçeklendirme için sertifikalandırılan ilk HCI platformlarından biriydi.

Nutanix Üzerinde 7/24 PostgreSQL Desteği

Nutanix, müşterilerin kritik görev dağıtımlarını sağlamak üzere Postgres için genişletilmiş 7/24 desteğini duyurdu. Rakiplerden farklı olarak bu, altyapı platformuna ve Era yönetim hizmetlerine ek olarak Postgres veritabanı motoru için Nutanix ekibi aracılığıyla uçtan uca desteği de içeriyor ve çözüm sürecini hızlandırıyor.

HCL Teknolojileriyle Tamamen Yönetilen Hizmet Olarak Veritabanı Çözümü

Nutanix, tümüyle yönetilen bir çözüm arayan müşteriler için Era 2.0 tarafından desteklenen ortak bir teklif oluşturmak üzere lider küresel teknoloji şirketi HCL ile ortaklık kurdu. HCL ve Nutanix’in ortak ürünü olan SKALE DB, işletmelerin güvenli ve ölçeklenebilir bir Hizmet Olarak Veritabanı (DBaaS) teklifiyle veri modernizasyonunu hızlandırmasını sağlıyor.

ESG Kıdemli Analist Mike Leone, “Günümüzde verilerin her yere dağılması veritabanı yönetimi her zamankinden daha karmaşık hale geldi” diyor. “Kurumlar ölçeklerinden bağımsız olarak, ilk kurulumdan yönetim ve bakımına kadar veritabanı işlemlerini basitleştirecek çözümler arıyor. Era 2.0, veritabanı işlemlerini kolaylaştıran ve hareket halindeki verinin değerini ortaya çıkarmasına yardımcı olan, bulut bağımsız bir çözüm sunuyor.”

Araçta kablosuz şarj keyfi | Celly Pro Mount kutu açılışı

Yazıyı Oylayın

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir