PEAKUP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toprakçı

PEAKUP, unicorn olma yolunda önemli bir aşamayı daha geçti

Türkiye’nin teknoloji ihracatı konusunda önemli oyuncularından biri olan PEAKUP, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve Türk markalarının global yolculuğunu destekleyen TURQUALITY Programı’nın bilişim alanındaki programı olan E-Turquality’e (Bilişimin Yıldızları) kabul edilen
16 teknoloji şirketinden biri oldu.

Dünyanın teknoloji devi Microsoft’un Türkiye’deki partner kuruluşundan biri olan PEAKUP, E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı’na kabul edildi. PEAKUP, E-Turquality programına katılarak, unicorn olma yolunda önemli bir aşamayı daha geçmiş oldu. E-Turquality, Türkiye’nin bilişim ve alt sektörlerinin geliştirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bölgesel ve küresel unicornların oluşturulması amacıyla yürütülüyor.

2012 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk Bulut Teknolojileri odaklı bilişim şirketi olan PEAKUP’ın, İstanbul, İngiltere – Londra ve Birleşik Arap Emirlikleri – Dubai’de ofisleri bulunuyor. Şirket, yaklaşık 100 uzmanla bilişim altyapı hizmetlerinden yazılım geliştirme faaliyetlerine kadar uçtan uca çözüm ve ürünler sunuyor.

Global marka olma yolunda hızlandı

Türkiye ve İngiltere’den sonra, Dubai’de de ofis açarak globalleşme yolunda önemli bir adım attıklarını belirten PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, “Dubai ofisimizle Katar, Suudi Arabistan dahil olmak üzere Orta Doğu ve Afrika bölgesinde etkinliğimizi artıracağız. ABD ve Asya pazarına açılmak da planlarımız arasında bulunuyor. Hem ürünlerimiz hem de hizmetlerimizle global bir marka haline gelmek istiyoruz. Bu vizyonla daha çok teknoloji firmasının, ülkemizin hizmet ihracatına katkıda bulunmasını sağlamak için rol model olmayı amaçlıyoruz. Bilişimin Yıldızları arasında yer almak, global marka olma motivasyonumuzu daha da artıracak” diye konuştu. Toprakçı, E-Turquality programında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Titreşimli oyuncu kulaklığı | Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite incelemesi

Yeni videolardan haberdar olmak için buradan kanala abone olmayı unutmayın!

Yazıyı Oylayın
İlginizi çekebilir:  Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen İngiltere'ye atandı

Yazar: Haber Merkezi

TechnoLogic, teknoloji odaklı bir haber portalıdır. Melih Bayram Dede yönetiminde 2012 yılının Şubat ayında yayına başlayan TechnoLogic’teki haber ve yorumları takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı izlemeye alabilirsiniz. E-Posta: iletisim@technologic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir