Perception, ‘Red Hat Certified Architect’ sertifikası aldı
Perception Eğitim ve Danışmanlık’ın Kurucusu Alpaslan Kaplan; almaya hak kazandığı “Red Hat Certified Architect” belgesiyle dünyada 800 kişinin arasına girdi. 2005’ten beri Red Hat’in ‘Yetkili Eğitim Ortağı’ olan Perception, 2011 itibarıyla da Türkiye’deki tek Red Hat Yetkili eğitim ortağı olarak faaliyetlerine devam ediyor. Böylece Perception, artık BT profesyonellerine Türkiye’de hiçbir merkezin veremediği eğitimleri verip, sınavları gerçekleştirebilecek…
Türkiye’nin önemli kurumsal şirketlerine 2004 yılından bu yana UNIX ve Linux konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren Perception, alanındaki öncü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Red Hat’in resmi eğitimlerinin ve Red Hat Certified Engineer (RHCE) sertifikasyonunun Türkiye’ye getirilmesinde öncülük eden Perception’un kurucusu Alpaslan Kaplan, Kasım 2012’de almaya hak kazandığı “Red Hat Certified Architect” belgesiyle Türkiye’nin bu belgeye sahip “Tek” BT profesyoneli ve eğitmeni oldu. Kaplan, 2001 yılında da Türkiye’nin ilk “Red Hat Certified Engineer (RHCE) ve Examiner (RHCX)” ünvanını elde etmişti. Kaplan, aynı zamanda Türkiye’deki ilk ve tek Red Hat Certified Virtualization Administrator ve Datacenter Specialist sertifikalarına da sahip.
Perception Eğitim ve Danışmanlık’ın kurucusu Alpaslan Kaplan konu ile ilgili olarak “dünyada sadece 800 civarı kişide bulunan “Red Hat Certified Architect” sertifikasını alabilmek için her biri 2 ile 6 saat arasında değişen 7 adet uygulamalı sınavı geçmek gerekiyor. Bu sayede artık Türkiye’de de üst seviye eğitimleri verebiliyor ve sınavlarını gerçekleştirebiliyoruz. Dünyada her geçen yıl çok büyük oranlarda büyüyen Red Hat’in Türkiye pazarında böylesine önemli bir ihtiyacı karşılayabilen tek merkez olmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürürken; yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek Türkiye’de konusunda lider şirket olma ayrıcalığını korumaya devam edeceğiz” dedi.
Alpaslan Kaplan elde ettikleri her yeni sertifikanın sadece eğitim tarafında değil; eğitimlere bağlı sınavların yapılması konusunda da kendilerini ayrıcalıklı bir merkez haline getirdiğini belirtirken, “Birçok önemli eğitim ve sınav sonrasında almaya hak kazandığımız bu sertifikaların en önemli getirilerinden biri de sadece RHCA seviyesindeki eğitimleri değil aynı zamanda ilgili sınavları yapma hakkını da kazandırıyor olması. Bu sayede bu eğitim veya sınavları almak isteyenlerin artık yurtdışına gitmek zorunluğuğu ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca Perception, bazı Red Hat sınavlarının Türkçe olarak yapılması için de önemli çalışmalar yapmakta. Örneğin, sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Çince, Japonca ve Kore dillerinde yapılan RHCSA ve RHCE sınavlarının Türkçe olarak yapılması için gerekli yerelleştirme çalışmalarını biz gerçekleştirdik. Hatta bu çabalarımızın da Red Hat tarafından verilen Directors Award ödülünü almamızda etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.
Directors Award Ödülü Red Hat Linux pazarının büyümesinde yapılan katkılar ve dürüstlük, bağlılık gibi kriterler çerçevesinde her sene Red Hat’in seçtiği bir eğitim ortağına veriliyor.
2005 yılından beri Red Hat’in yetkili Eğitim Ortağı
“Perception Unix ve Linux Eğitim Merkezi” 2005 yılından bu yana UNIX ve Linux işletim sistemleri için gerekli olan en güncel ve kapsamlı eğitimleri, bu alanın lider çözümlerini üreten Red Hat’in Yetkili Eğitim Ortağı olarak Türkiye’deki kurum ve kullanıcılara sunuyor.
90’lı yılların başında geliştirilmeye başlanan Linux’u, diğer işletim sistemlerinden ayıran en önemli özelliğin müşterilere farklı donanım sağlayıcıları ile çalışma özgürlüğü ve dolayısı ile de ciddi maliyet avantajları sağlaması olduğunu belirten Alpaslan Kaplan; bu sistemin son yıllarda dünyada çok hızlı bir yayılma gösterdiğini ifade ederek “İlk zamanlarda pek de ciddiye alınmayan bir işletim sistemi olan Linux günümüzde dünya devlerine kafa tutar hale geldi. Tüm dünyada özellikle RISC UNIX sunuculardan düşük maliyetli Linux sunuculara kayma gittikçe hızlanarak devam ediyor.
90’lı yıllarda Linux kullanmaya cesaret edebilen firma sayısı bir hayli az iken günümüzde finans kuruluşlarından GSM operatörlerine hatta devlet kurumlarına kadar her herde Linux ile karşılaşmak mümkün. Hatta ilk başlarda Linux işletim sistemini kullanmaya cesaret edemeyen firmalar ve kurumlar dahi bugün en kritik uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırmaktan çekinmiyorlar. Linux’un kendisini kanıtlamış olmasının yanında bunun sebeplerinden biri de milyar dolar bariyerini aşan tek açık kaynak koda dayanan bilişim firması olan Red Hat’in hem Linux işletim sisteminin hem de diğer ürünlerinin arkasında duruyor olması ” dedi.
Kurumsal Şirketler Eğitimlerini Perception’dan alıyor
Perception’dan eğitim alan kuruluşlar arasında THY, TAV, Global Bilgi, Avea, Toyota, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve KoçSistem gibi Türkiye’nin en önemli şirketleri ve kamu kurumları yer alıyor.
Yerelleştirme çalışmalarının Türkiye için önemli olduğu günümüzde özellikle kamu tarafında sınavların Türkçe olmasından dolayı tercih edilen Perception, uzun zamandır yaptığı çalışmalar, verdiği eğitimler ve kazanmış olduğu sertifikalarla Türkiye’nin en yetkin eğitim ve danışmanlık şirketleri arasında yer alıyor.
4-5 gün süren etkili eğitimler ve sonrasında yapılan sınavlarla birçok BT uzmanının kendi alanında en iyi şekilde geliştirmesine yardımcı olan Perception; bilişim teknolojilerinin kurumlar tarafından en etkili şekilde kullanılmasını da destekliyor. Şirketler Perception ile, ekiplerini yurtdışına göndermeden UNIX ve Linux teknolojileri konusunda yetiştirebiliyor; aynı eğitimleri bulundukları yerde alma ayrıcalığı ve avantajını yaşıyor. Bu seçenek şirketlerin özellikle eğitim bütçelerinde maliyetleri ciddi anlamda düşürmesine olanak sağlıyor.